Öncelikle söylemeliyim ki Techolay gerçekten bağımsız, tarafsız ve doğru yolda olan bir platformmuş. İsmi lazım değil, yeşil renkli başka bir platformda "Doğu bölgesindeki kaçak elektrik kullanımına neden müdahale edilmiyor?" tarzında bir konu açmak istemiştim ve konum 3 dakikalık okuma süresine sahip olmasına rağmen 10 saniyede iptal edilmişti. Şu an bu konunun açılmasına zorluk çıkarmadıkları için Techolay ve ekibini tebrik etmeliyim.
Konuya gelecek olursak; amacım kimsenin kalbini kırmak veya kötülemek değil, o konuda öncelikle bir hemfikir olalım. Günümüz polislerinin büyük bir çoğunluğu yeterince eğitilmemiş, polislik için yeterli kişilik standartlarını barındırmayan, iradeleri ve inisiyatif duyguları zayıf kişilerden oluşuyor. Bunun en büyük sebebi Türk aile yapısındaki şiddet görerek ve eğitimden uzak büyüme, yokluk çekmek ve dış dünyadan habersiz bir şekilde çocukluk geçirmekten kaynaklandığını düşünüyorum. Polis olmak isteyenlerin çoğu; insanlara yardım etmek veya ülkesine faydası dokunması için değil, daha çok maaşı, emeklilik avantajı, sosyal avantajları ve izin konularından sebep polis olmak istiyor. Hal böyle olunca ve haksız, torpilli, birisini araya sokarak atanma vakaları da yoğun olunca ülkemde polis olmanın kalitesi gitgide düşüyor.
Eğer dikkat ederseniz, eski nesilden gelen birçok polisimizin, askerimizin veya devlet memurumuzun çok daha bilgili, eğitimli, disiplinli, kültürlü ve ilkelerine sahip çıkan bir yapıda olduğunu görebilirsiniz. Sonuç olarak, suç bireylerde değil, onları bu hale getiren sistemdedir. Polisimin bana jopla saldırmasına vesile olan sistemi sorgulamalıyız ancak maalesef ülkemizin vatandaşlarının hür iradesi uyuşturulmaktan dolayı hala körelmiş durumda.