Cokonatnat

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Şu an yurt dışında bulunuyorum ve yaklaşık 1 ay içinde Türkiye'ye döneceğim. Ancak mevcut indirimleri kaçırmamak için aile üyelerimden birine Türkiye PSN hesabı açtırıp bazı oyunlar satın aldım (çünkü yurt dışından TR PSN açılmıyordu, birkaç kez denemiştim).

Bu hesabın açıldığı IP adresi, Türkiye'deki evimdeki IP adresidir. Birkaç gün içinde buradan, Avrupa bölgesinden bir PS5 almayı düşünüyorum.

Endişem şu: Konsolu ilk kez kurarken Türkiye'de açılan PSN hesabımı kullanacağım, ancak bu işlemi yurt dışı IP adresi üzerinden yapmış olacağım (ilk kurulum olacağı için).

Bu durum, hesabımın veya konsolumun ban yeme riskini artırır mı? PlayStation sistemi beni tamamen yurt dışı kullanıcısı olarak algılayıp flagleme gibi bir işlem yapar mı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

PSN ve SIE hizmetinin neredeyse tamamı sırf hizmet lokasyonu değişti diye konsola yada hesaba engel getirmez.

Japonya'da iseniz eğer dikkatli olmanızda fayda var.

Japonya'da halen daha marketlerde 2. el olarak satışta bulunan bazı studio filmleri mevcuttur.

Japonya'daki PS5 konsolunda çalıştırıp izlemeniz dahilinde ABD ve Kanada başta olmak üzere bazı AB ülkeleri tarafından yasaklı içerikler kategorisinde olduğundan Japonya sınırı haricinde mevcut içerik takılı olmasa dahi konsolunuza direk PSN engeli atar.

Bunun için 1 kere konsolu sıfırlamanız yeter ama sakın hiçbir oyun, uygulama yedeği almayın.