Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Yıl olmuş 2025 ama Türkiye'de hâlâ 4:3 formatta yayın yapan televizyon kanalları var. Bunlar genellikle yerel kanallar oluyor ve bu kanalların sayısı da çok az. Hindistan, Kuzey Kore vb. ülkelerin dışında 4:3 yayın dönemi çoktan bitti sayılır. Hele Avrupa'da ve Amerika kıtalarında 4:3 yayın yapan kanala rastlamak çok nadir bir olaydır. Zaten dediğim gibi 2025 yılındayız. 4K hatta 8K yayınların bile var olduğu bu dönemde bizim ülkemizde 4:3 SD yayın yapan kanal görmek beni o kadar çok üzüyor ki.
Bence artık RTÜK bu konuya bir el atmalı ve en azından 16:9 formatı ülke genelinde yayın yapan tüm TV kanalları için zorunlu hale getirmelidir.
Gelse ne olacak? Muhalif Flaş Haber vardı, sahibinin gözünü korkuttular, adam devretti gitti. Alayı hükümetin güdümünde. Hâlâ TV'de haber izleyen kaldı mı?
Genişletilmiş 4:3'ü ben de severim yalan olmasın ama 4:3 günümüz için çağ dışı oldu artık be hocam. Bu konuya değinmek için böyle bir konu açtım zaten.