Aman kalsın hocam, Bergama kermesinde görev aldı, adamakıllı hiç bir şey söylemeden gitti.
Eurovision katılmamalıyız. Şikeli ve boş bir şeye yaramayan program.
Epey şike ve haksızlık dönüyor malum.
Joost'un şarkısının elendiği zaman gerçekten bu yarışmaya katılmamakla en iyisini yaptığımızı anladım. Umarım uzak dururuz.
Basın mensubunu uyardı diye men ettiler yarışmadan, bize neler yapmaz şu adamlar.

Eurovision ile alakam çok, bilen bilir. Ama orada hoş karşılanmayacak bir düşünce yapısına sahip olduğumuz için katılmadığımıza, sandığınızın aksine, seviniyorum. Hele ki böyle bir TRT varken. Bırakın bizi iyi hatırlasınlar.

Boşta olsa güzel reklam oluyordu. Ülkenin insanları, siyasi olduğunu biliyor ama bizim güzel şarkılarımızı da görmüş, hatta bazen asıl birincinin bizimkiler olduğunu da anlıyorlardı. Her şey törenden ve ödülden ibaret değil; izleyiciler de aptal değil ama işte, haksızlık durumu daha ağır bastı.

Evet, Eurovision bol bol haksızlıkların döndüğü bir festivale dönüştü.

Fikrimdir:

Kırmızı ile işaretlediklerim, siyasi nedenlerle gereksiz hak etmedikleri kadar fazla oy alan ülkelerdir.
Yeşil ile işaretlediklerim, hak ettiklerinden çok az puan aldıklarını düşündüğüm ülkeler.

Hele ki İspanya'yı 24. sırada görünce yarışmadan yine soğudum.

1754949370580.webp