Nefs İlmi

Üstün
Makaleler
81
Screenshot_20250723_140933_Bundle.webp

• ROKETSAN, Tayfun Blok 4 hipersonik füzesini tanıttı ve bu füze Türkiye'nin balistik füze teknolojisindeki gelişimini gösteriyor.
  • Tayfun Blok 4, farklı harp başlıkları ile hava savunma sistemleri, komuta kontrol merkezleri ve askeri tesisleri hedef alabilecek kapasitede.
  • Tayfun gibi kısa menzilli balistik füze sistemleri 300 km ila 1000 km+ menzillere sahip olabiliyor. Bununla birlikte Tayfun Blok 4'ün menzil bilgisi gizli tutuluyor.
  • Testlerde ROKETSAN, Tayfun füzeleri ile bir deniz hedefini santimetre hassasiyetiyle vurabileceğini göstermişti. Türkiye, bu kabiliyeti dünyaya duyuran ilk ve tek ülke konumunda. Zira bu tip füzeler genellikle hava-kara veya kara-kara olarak kullanılıyor. Çünkü sapma payının görece yüksek oldukları biliniyor. ROKETSAN’ın bu yeteneğinin anlamı ise şu; Türkiye, TAYFUN ailesi ile kritik öneme sahip düşman deniz unsurunu sadece tek bir atışla hipersonik hızda etkisiz hale getirebilir.

(Donanım Haber)

Mühimmat takılı 7.2 ton civari bir ağırlığı var. Blok 4, 1500+ KM olabilir. Ayrica muhtemelen cok hassas güdüm kiti var. GNSS, GLONASS ve diğer küresel güdüm sistemlerine karıştırma uygulandığı zaman jam edebiliyor. Mukemmel bir füze.

1800 KM civarında menzili olduğu söyleniyor. Block 1'in ağırlığı 2300KG iken Block 4 tam 7200KG. Block 1'in boyu yaklaşık 6.5 metre iken Block 4'ün boyu 10 metre...

Çok ciddi bir artış olmuş Block 1'e göre. Daha bunun da büyüğü olan Cenk var, onu daha da merak ediyorum :).

Türkiye bi'şey yapamıyor diyenlere gelsin.

Not = Eksileyenler Türkiye karşıtı ve Batı'ya tapar tipler, dikkate alınmaya değecek kişiler değiller.

Son düzenleyen: Moderatör:
1800 KM civarında menzili olduğu söyleniyor. Block 1'in ağırlığı 2300KG iken Block 4 tam 7200KG. Block 1'in boyu yaklaşık 6.5 metre iken Block 4'ün boyu 10 metre...

Çok ciddi bir artış olmuş Block 1'e göre. Daha bunun da büyüğü olan Cenk var, onu daha da merak ediyorum :).

Türkiye bi'şey yapamıyor diyenlere gelsin.

Not = Eksileyenler Türkiye karşıtı ve Batı'ya tapar tipler, dikkate alınmaya değecek kişiler değiller.
Bir ulkenin medeniyet ve gelismislik seviyesi urettigi fuzelerle degil, sanatta aldigi yola bakilarak anlasilir.

Not: Ben begeni attim.

Son düzenleme:
Bir ulkenin medeniyet ve gelismislik seviyesi urettigi fuzelerle degil, sanatta aldigi yola bakilarak anlasilir.

Not: Ben begeni attim.

O da doğru ama ürettiği füze de o ülkenin ulaşabildiği teknolojik seviye hakkında bilgi verir. Maalesef tüketici elektroniğine pek yatırım yapılmıyor ama savunma sanayi çok güzel ilerliyor.

2028 - 2030'lu yıllarda çok başka seviyeleri konuşuyor olacağız.

O da doğru ama ürettiği füze de o ülkenin ulaşabildiği teknolojik seviye hakkında bilgi verir. Maalesef tüketici elektroniğine pek yatırım yapılmıyor ama savunma sanayi çok güzel ilerliyor.

2028 - 2030'lu yıllarda çok başka seviyeleri konuşuyor olacağız.

Kullandigimiz silahlarin %80'i Amerikan Mali ve aramizda anlasma var bu silahlari Amerika'ya karsi kullanmaya calismak ve anlasmayi cignemeye kalkarsak, Türkiye'den geriye kalan radyoaktif bu ova olur sadece. Bir numarali dusmanimiz kim biliyor musun? Amerika... Tabii daha Avrupa ve İsrail'de var.

Kullandigimiz silahlarin %80'i Amerikan Mali ve aramizda anlasma var bu silahlari Amerika'ya karsi kullanmaya calismak ve anlasmayi cignemeye kalkarsak, Türkiye'den geriye kalan radyoaktif bu ova olur sadece. Bir numarali dusmanimiz kim biliyor musun? Amerika... Tabii daha Avrupa ve İsrail'de var.

Şu an kullanılan silahlarda ulaşılan yerlilik payı %83.. Zannediyorum hava kuvvetleri dışında her alanda yerli ürünlere öncelik veriliyor.

Türk'ün dostu Türk'tür. Şu an çevremizde Azerbaycan dışında tam olarak dostumuz olan bir ülke yok. Ama bu demek değil ki ABD, Türkiye'ye Nükleer başlık atacak. Böyle bir durumda çıkar ilişkisi devreye girer ve zannediyorum Rusya - Çin de aynısını ABD'ye yapar. Tabii bizi sevdiklerinden değil, çıkar uğruna...