Aydın'da evimin yakınında Vodafone Türkiye Ege Bölgesi distribütörü İçkale'nin Vodafone mağazası var. Buna rağmen Türk Telekom altyapısından VDSL veriyor. Üç akrabama bizim evde Vodafone telefon internetine hız testi yaptırdım hepsinde 3 Mbps çıktı.
Ben de çok yakın konumda olan arkadaşlarıma Vodafone'u önerdim fiber için, hiçbirinde altyapı görünmüyor. İşin komik tarafı benim adresimde de Vodafone fiber yok görünüyor ama 2018 yılından beri kullanıyorum. Bunları gördükçe ve okudukça benim internetim Vodafone değil de ben mi hayal görüyorum diye sorguluyorum. :D

1705691637425.webp

Ankara/Eryaman 100MBPs SuperOnline Fiber.

Speedtest, 2023 yılında Türkiye'nin ortalama internet hızını açıkladı.

🔴 En yüksek ortalama “mobil” indirme hızını bir kez daha Turkcell sundu. Firma burada ortalama olarak 56.73 mbps‘yi gördü.

🔴 Mobildeki çok sunuculu gecikme süresi kategorisinin lideri ortalama 39 ms ile Türk Telekom oldu.

🔴 2023'ün dördüncü çeyreği özelinde “sabit internet” tarafında Türkiye'nin en yüksek ortalama indirme hızını sunan firması ise 66.57 Mbps ile bir kez daha TurkNet oldu.

🔴 Rapora göre Türkiye'de sabitte en yüksek internet hızlarına İstanbul, Ankara ve izmir‘de ulaşıldı. Mobilde ise sıralama İstanbul, İzmir ve Adana oldu.

🟨Türkiye'de en hızlı sabit internet sunan sağlayıcılar şu şekilde sıralandı;

🟡Sıra sağlayıcı indirme hızı (ortama)

1 TurkNet 66.57 Mbps.
2 Turkcell 47.77 Mbps.
3 Türksat 47.51 Mbps.
4 Türk Telekom 32.01 Mbps.
5 Vodafone 30.42 Mbps.

🟨Türkiye'de en hızlı mobil internet sağlayıcıları şu şekilde sıralandı;

🟡Sıra sağlayıcı indirme hızı (ortama)

1 Turkcell 56.73 Mbps.
2 Türk Telekom 30.78 Mbps.
3 Vodafone 20.36 Mbps.

Ben şu ana kadar en yüksek mobil hızı Türk Telekom ve köyde aldım. Yaklaşık 135 Mbps.