Oyun at sürme simülasyonu vb. değil. Çizgisel bir şekilde ilerleyen mükemmel bir hikayeye ve hikaye anlatımına sahip. Şu an hala animasyon & grafik & fizik anlamında AAA+ oyunların babalarından biridir bana göre.

Sadece Türkler abartmıyor bu oyunu bu arada. Dönemine göre her şeyin "en iyisini" yapan bir oyun. Fakat RDR 2'den Türkler çok bahsediyor olabilir. Bunun sebebi ise muhtemelen Western kategorisine olan sempatimiz.

Yaşı 27+ arkadaşlar hatırlar, her pazar TRT'de kovboy filmleri yayınlanırdı. Biz bu filmlerle büyüdük arkadaşlar. Her pazar babamızın dibine oturup izlerdik. Bırakın da biraz abartalım. :rofl:

Son düzenleyen: Moderatör:
19. Yüzyılda kovboy temalı Amerika kıtasında tam olarak ne yapılmasını bekliyordun?

Pes doğrusu Rockstar açık dünya kovboy oyununda oyunda at ile bir yerlere mi gidilir? Koysaydın şöyle Benefactor Schlager, Zentorno, Emerus filan.

Konuyu açan kullanıcı da fazla tutarsız:
Tüm başarımları açılmış ve alınırken pişman olunmuş bir oyun.

RDR 2 için "at simülasyonu" demek biraz haksız bir eleştiri bana göre. Oyunun yansıttığı dönem zaten ulaşımın at ile sağlandığı bir dönem. Haliyle oyunda at kullanmak/at arabası kullanmak zorunda olmak kadar normal bir şey yok. Haritası da büyük olduğundan, bazı görev yerleri oyunda bulunduğunuz lokasyondan uzakta kalıyor. Bu yüzden kimi görevlerde at sürme süresi uzayabiliyor. Böyle eleştiri yapanlar demek ki oyunlarda at sürmeyi sevmiyor, o kadar. Oyundan kaynaklı bir durum yok yani.

O zaman GTA oyunları için de "araba simülasyonu" diyelim(!) Sonuçta oyunda sürekli araba kullanıyoruz. Bu da yanlış bir eleştiri olurdu mesela.

Her oyunu yansıttığı döneme ve kendi mekaniklerine göre değerlendirmek lazım.

Begenmediysen sana göre degilmis demek ki. Farklı olacağım diye sürekli RDR 2 konulari aciyorsunuz. Kimsenin abarttigi yok. Olanı soyluyorlar. Neden sevildigi kabak gibi ortada iken böyle saçma konular gereksiz. Tamam hatay döner çorbali durum. RDR 2 en kötü oyun.

Türkiye'de çoğu oyunun kitlesi garip garip insanlardan oluşuyor genellikle.

Böyle bir durumu yaşamış olman normal, bir oyun oynarken veya satın alırken bizim insanlarımızın söylediklerini dinlememeni öneririm.

Yurt dışında da övülüyor. TR'ye özgü bir durum değil.

Desktop Screenshot 2024.12.04 - 07.05.36.18.webp

Konuyu açan kişi %100 olarak tüm başarımlarla birlikte oyunu bitirmiş çoktan.
Hocam iş daha da garip o zaman. Bir insan bu oyunu aldığına pişman olacak kadar sevmediyse platinlemesi neredeyse imkansız. Çok kazık platin görevleri var çünkü, ben çok severim, 100 saat oynadım ama platinlemeyi denemedim bile.

Oyunu bitirdikten sonra abartı demek çok haksız bir eleştiri. Adam gibi eksi yönlerini artı yönlerini söyler, tartışırız. Hiçbir noktaya değinmeyip sadece "abartıyorsunuz" diyor. "Oyun bana hitap etmedi", "beni açmadı" falan dersin ama buradaki ortaya koyulmuş işin kalitesini inkar etmek mümkün değil. Adamlar açık dünya oyunlarının zirvesini yapmışlar, bir çok oyuna göre gerçekten üstün kalıyor. Sadece koşup koşup ana hikaye görevlerini oynasan bile filmleri aratmayan sinematikleri ile yine çok kaliteli iş koyulmuş. "Beğenmedim" diyebilirsin, "abartıyorsun" diyemezsin. Abartıdan kastın ne bir kere, onun bile bir örneği yok ki. Birisi odasına Arthur Morgan posteri asıp günde 5 vakit secdeye yatıyorsa abartıyordur evet. Örnek verin ki yorumlayalım. Ortaya atılan farazi bir lafın hiçbir mantığı yok.

Yurt dışında da övülüyor. TR'ye özgü bir durum değil.

Eki Görüntüle 104091

Bu normal düzeyde oyunu övmek.

Steam'de Türkçe olan RDR2 hakkındaki yorumları okursan dediğimi daha rahat anlayabilirsin. Aşırı ama aşırı abartılmış, oyunu sanki bir numaraymış gibi ölümüne savunan çok fazla Türkçe yorum var. Bir oyunun iyi olup olmadığı herkesin kendi deneyimine ve tercihine kalmış fakat biz Türkler olarak bunu sadece biraz abartmışız. Suç oyunu beğenmeyenlerde değil.

Son düzenleme: