Arkadaşlar merhaba, Bursa'da yaşıyorum. TurkNet'in fiberini evime bağlatalı iki hafta oluyor. İlk bağlandığı hafta Speedtest ping değerleri vesaire her şeyiyle mükemmel gidiyordu. GTA 5'i Epic Games'ten 13-14 dakikada indirebiliyordum. Steam'de de neredeyse devamlı 800-900'lü hızları görüyordum. Bir hafta sonra mahalledeki genel bir arızadan kaynaklı herkesin interneti gitti. Bakım çalışması yaptılar ve internetim geldiğinde -ondan dolayı mı oldu bilmiyorum- nereden dosya indirirsem indireyim 800-900 Mbps hızları göremiyorum. Aynı bilgisayarda, aynı CAT 6 kabloda, aynı modemde hiçbir şeyi değiştirmediğim halde indirme hızlarım Steam'de 500-600'lerde geziyor; Epic Games'te ise 100-500 arası değişiyor. GTA 5'i sıfırdan indirmeye koyduğumda indirmesi bazen yarım saat, bazen bir saat sürüyor. Speedtest'te full olarak 900'leri görüyorum, ping değerlerim de çok düşük. Hız teoride güzel ama pratikte vasat kalıyor. Bilgisayarımdandır diye düşünüyorum ama hızlar ne M.2 SSD limitlerine yetişebiliyor ne de CPU kısıtlaması yaşıyorum. Bu tarz konuları bilen varsa, bakım sonrası ne yapılmış olabilir ki bu tarz bir durumla karşı karşıya kalmış olabilirim, bana açıklayabilir mi? Ya da sorun Steam ve Epic sunucularından mı kaynaklanıyor? Bursa'da olup da bu tarz bir durum yaşayan var mı? Bunu TurkNet ekipleriyle nasıl çözebilirim? İlk başta 900'lü hızları sabit görmesem "Bu kadar alıyorum herhalde, bereket versin." diyeceğim ama bu hızları sabit şekilde görüp sonradan bu hale düşmesi saçma geliyor. Bu hıza sahip internetim varken bir oyunu indirmek için bir saat beklemek istemiyorum.

Eki Görüntüle 219996

Dosya Ekleri

• c.webp
    c.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 66
  • x.webp
    x.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 82
Oluşturdum bana internete kabloyla bağlanmamı söylediler onun haricinde destek kaydı 2 gün açık kaldı dönüş yapan olmadı ve otomatik kapandı.

Oluşturdum bana internete kabloyla bağlanmamı söylediler onun haricinde destek kaydı 2 gün açık kaldı dönüş yapan olmadı ve otomatik kapandı.
Destek kaydına tekrar yazarak destek kaydını aktifleştirebilirsiniz. Eğer yazılı olarak anlatamıyorsanız beni arayın yazın. Size dönüş yapacaklardır arayarak.