behzatterim

Çalışkan
Merhaba dostlar, yaklaşık 4-5 gun önce TurkNet'ten internet baglattim. Altyapim 74 Mbps VDSL desteklemesine ragmen bana 16 Mbps ADSL internet verildi. Hemen iletisime gectim biraz üzgün ve sinirli olarak VDSL'e gecis islemini baslattim ancak bugün bir bilgi geldi ve yapisal ankastre sorunu oldugunu kablolara ve degerlere bakilmasi gerektigi soylendi. Bunun icin de uzman bir elektrikciyle iletisime gecin diye yazmislar. Açıkçası cok uzuldum hem isim geregi hem de ailemin de interneti kullanmasiyla TurkNet'e gecmistim. Baslarda herhangi bir sorun olmadan VDSL 75 olarak interneti kullanima baslayacagim soylendi ancak maalesef oyle olmadi. Simdi soruma gelelim şu anda ne yapmam gerekiyor ayni sorunu yasayanlar var mi? Bir de TurkNet GigaFiber icin basvuruda bulundum onun yakin zamanda olabilme durumu var midir? Isim geregi yuksek hizda internet gerekiyor ve maalesef kullanamiyorum. Not: Bundan 2 sene once Netspeed'te 50 Mbps VDSL internet kullaniyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, yaklaşık 4-5 gun önce TurkNet'ten internet baglattim. Altyapim 74 Mbps VDSL desteklemesine ragmen bana 16 Mbps ADSL internet verildi. Hemen iletisime gectim biraz üzgün ve sinirli olarak VDSL'e gecis islemini baslattim ancak bugün bir bilgi geldi ve yapisal ankastre sorunu oldugunu kablolara ve degerlere bakilmasi gerektigi soylendi. Bunun icin de uzman bir elektrikciyle iletisime gecin diye yazmislar. Açıkçası cok uzuldum hem isim geregi hem de ailemin de interneti kullanmasiyla TurkNet'e gecmistim. Baslarda herhangi bir sorun olmadan VDSL 75 olarak interneti kullanima baslayacagim soylendi ancak maalesef oyle olmadi. Simdi soruma gelelim şu anda ne yapmam gerekiyor ayni sorunu yasayanlar var mi? Bir de TurkNet GigaFiber icin basvuruda bulundum onun yakin zamanda olabilme durumu var midir? Isim geregi yuksek hizda internet gerekiyor ve maalesef kullanamiyorum. Not: Bundan 2 sene once Netspeed'te 50 Mbps VDSL internet kullaniyordum.
Sorununuz için adım adım bir çözüm önerisi sunuyorum:

1. Altyapıyı Kontrol Edin:
- Türk Telekom’un veya TurkNet’in altyapı sorgulama sayfasından adresinizi girin ve desteklendiğini doğrulayın.

2. Ankastre Kutusunu İnceleyin:
- Eğer evinize bağlı olan ankastre kutusu varsa, durumunu kontrol edin. Kabloların sağlam olduğundan ve gevşek bağlantı olmadığından emin olun.

3. Kablolama:
- ADSL ve VDSL için uygun kabloların kullanıldığından emin olun. VDSL için Cat5e veya daha iyi bir kablo kullanmanız önemlidir.

4. Destek Talebi:
- TurkNet ile iletişime geçin ve durumu açıkça belirtin. Ankastre sorunu olduğunu bildirdiklerinde, geri dönüşlerinden önce herhangi bir müdahale yapılmasına kapı açmayın.

5. Uzman Elektrikçi:
- Gelen bilgilendirmeye dayanarak, bir elektrikçi veya ağ uzmanı ile irtibata geçin. Ankastre kutusu ve iç bağlantıları kontrol edip, gerekli düzeltmeleri yapmasını sağlayın.

6. Durumu Takip Edin:
- İletişimde olduğunuz TurkNet temsilcisiyle sürekli bağlantıda kalın ve işlemin ne aşamada olduğunu sorun.

7. GigaFiber Başvurusu:
- GigaFiber başvurunuz varsa, bu süreçte TurkNet ile iletişimde kalın. GigaFiber'in ne zaman aktif olabileceği hakkında bilgi alın.

8. Alternatif Çözümler:
- Eğer bağlantı sorunu uzun sürerse, geçici olarak mevcut ADSL hızınızı en azından stabilize etmek için modem veya router ayarlarını güncelleyebilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz. Sorunun gelişimi veya yeni detaylar varsa, bilgi vermekten çekinmeyin.