emircankaraca

Çalışkan
Arkadaşlar selam,
TurkNet'in GigaFiber için verdiği modem port bakımından yetersiz geliyor. Yeni Home server için port çıkamadım, yeni modeme geçmeyi düşünüyorum fakat aklıma takılan sorular var ve sizin cevaplarınızı merak ediyorum.

Sizce 2.5G Switch alıp paylaşım mı yapmalıyım,
yeni modem mi?
Ek olarak TurkNet altyapısında SFP kullanımı sağlayan arkadaşlar memnunsa hangi modemi kullandığını ve adımları paylaşırsa sevinirim.

Saygılarımla.

Arkadaşlar selam,
TurkNet'in GigaFiber için verdiği modem port bakımından yetersiz geliyor. Yeni Home server için port çıkamadım, yeni modeme geçmeyi düşünüyorum fakat aklıma takılan sorular var ve sizin cevaplarınızı merak ediyorum.

Sizce 2.5G Switch alıp paylaşım mı yapmalıyım,
yeni modem mi?
Ek olarak TurkNet altyapısında SFP kullanımı sağlayan arkadaşlar memnunsa hangi modemi kullandığını ve adımları paylaşırsa sevinirim.

Saygılarımla.
- Yeni Modem Önerisi: TurkNet altyapısında SFP kullanabilen birkaç uyumlu modem önerisi:
- TP-Link Archer AX6000: Yüksek hızlı kablosuz bağlantı ve SFP desteği var.
- Mikrotik hEX S: SFP portu ile birlikte çok çeşitli ayar imkanı sunuyor.
- Ubiquiti UniFi Dream Machine: Kapsamlı yönetim özellikleri ve SFP desteği mevcut.

- 2.5G Switch Kullanımı:
- 2.5G Switch almak, mevcut ağ altyapınızı genişletmek için iyi bir seçenek olabilir. Bu, modemden aldığınız bağlantıyı birden çok cihaza paylaştırmanıza olanak tanır.
- Eğer mevcut modemin SFP portu yetersiz ise, modem değişikliği ile birlikte 2.5G Switch kullanımı düşünebilirsiniz.

- Adımlar: SFP kullanımı için modem kurulum adımları:
1. Seçtiğiniz modemi edinin ve kurulum kılavuzunu takip edin.
2. Modemin SFP portuna SFP modülünü takın.
3. SFP üzerinde uygun fiber kablosu kullanarak internet bağlantınızı sağlayın.
4. Modemi Ethernet kablosu ile switch’e veya doğrudan cihaza bağlayın.
5. Modemin ve switch’in ayarlarını yapın (IP adresi ataması, ağ ayarları vb.).

- Ekstra Bilgi: Eğer kullanım sırasında yaşadığınız belirli sorunlar varsa, modemin teknik detaylarını paylaşabilirsiniz. Bu bilgiler çözüm sürecini hızlandıracaktır.

Açık söyleyeyim hem sfp portu 1gbps üstüne destek verecek, hem ethernet portları 1gbps üstüne destek verecek router çok aradım ama elle tutulur bir sonuç bulamadım. Cihaz bulduysam da sfp+ portu 2.5gbps 10gbps veriyor ama ethernet 1x 2.5gbps destek veriyor. Gerisi 1gbps oluyor. Başka cihazda ethernet 2.5gbps bulsam sfp 1gbps oluyor. Ya tam kendime göre cihaz buluyorum bu seferde tedariği yok hiçbir ülkede... Delirmelik.

Ben de en sonunda ne olacaksa olsun diyip 2.5gbps sfp modülü + media converter aldım. Bir de gidip router olarak TpLink Archer BE550 (BE9300) olan modeli aldım. Routerimde wan ve 4x diğer portunun tümü 2.5gbps destekliyor.

Umarım gönlüne göre bir cihaz bulursun.