• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

TurkNet binaya fiber altyapısı geldi fakat bağlamadılar

O zaman bağlamıyoruz deseler ben de şu anki interneti kullanırım şimdilik ama tık yok. Sadece fiber işlemleriniz yapılıyor diyorlar.

Bana da aynısını diyorlar 6 ayda bir Türk Telekom ekibine aynı şeyleri anlatmaktan gına geldi artık.

GigaFiber'ya da normal hizmet fark etmiyor hocam.
Anlamadım hocam; bu firmalar niçin kendi altyapılarının olduğu yerlerde 1000 Mbps sunarken, ortak altyapıda maksimum 100 Mbps diyorlar? Neden böyle bir fark var?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    44,6 KB · Görüntüleme: 61
Anlamadım hocam; bu firmalar niçin kendi altyapılarının olduğu yerlerde 1000 Mbps sunarken, ortak altyapıda maksimum 100 Mbps diyorlar? Neden böyle bir fark var?

Şunu unutma müşteri hizmetleri sana bir ürünü satmak için, seni tatmin etmek için her türlü yalanı söyler.

Daha çağrı merkezi bile yok firmanın. TurkNet'in de kendi altyapısı yok maalesef. Nasıl ki cayma bedeliniz bizden diye kampanya var gösterip ödemiyorlar (faturadan indirim yapıyorlar) ödeyemezler yasak tek yapabildikleri indirim onun içinde firmaya önceki firmanın faturasını göndermelisini aksi takdirde işlem yapmazlar fakat ödediklerini söylüyorlar.

CS'de farklı kablolar demiş; benim anladığım kadarıyla fiberler ayrı. Ancak TurkNet'te nasıl işlediğini tam olarak bilmiyorum. Bu nedenle, sorusu olanın formunun dışına çıkmak istemiyorum, ama ortak altyapı dışında fiberlerin farklı olduğunu düşünüyorum.

Bakır kablodan, fiber kabloya geçiyorsun.

Arıza kayıtlarına bu yüzden Türk Telekom ekibi geliyor

Daha detaylı açıklarsanız anlarım; ben hiçbir zaman bakır kablodan bahsetmedim. Gigafiber fark etmez dediniz yukarıda.

İstanbul'daki TürkNet GigaFiber altyapı arızalarında, Türk Telekom ekibi gelmiyor. Bunun yerine, TürkNet’in anlaşmalı olduğu Digiturk ekibi müdahale ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 20 kez çağırdım. Tabii, bu durum benim bulunduğum lokasyona özel olabilir; diğer TürkNet GigaFiber bölgelerinde farklılık gösterebilir.

Daha detaylı açıklarsanız anlarım; ben hiçbir zaman bakır kablodan bahsetmedim. GigaFiber fark etmez dediniz yukarıda.

Fiber olmayan internet kabloları; bakır kablo olarak geçer.
Fiber internet fiber kablolar üzerinden. Yani kısaca kablo değişiyorsun. Yani binana fiber gelene kadar bakır kablo vardı fiber geldiğinde kablolar değişti ve sende bakır olmayan fiber optik kablolara geçtin.

fiber optik kablolar: Fiber internet ise ışık sinyalleriyle veri taşır. Bu yüzden hem çok daha hızlıdır hem de mesafeden daha az etkilenir.

not: Kendi bildiklerimi sana aktarıyorum bu konuda uzman değilim. Müşteri hizmetlerine ya da evinize gelen arıza yetkililerine sorarsanız daha iyi cevaplayacaktır.

Son düzenleme:
Hocam, 20 defadan fazla çağırdım ve TürkNet'in arıza ekibi olduklarını söylediler. 20'den fazla çağırınca otamatikmen sohbet gelişiyor.

Hocam, 20 defadan fazla çağırdım ve TurkNet'in arıza ekibi olduklarını söylediler. 20'den fazla çağırınca otamatikmen sohbet gelişiyor.

Garip durum hocam. Ben kendi yaşadıklarıma, sorduklarıma ve bildiklerime göre cevapladım. Hiç TurkNet'in arıza ekibi gelmedi şahsen. Türk Telekom kullanırken gelen arıza ekibi TurkNet kullanırkende geldi. O yüzden burada bana müsaade düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…