swaien

Çalışkan
Merhaba ben şu ana kadar TurkNet DPI yapmıyor diye biliyordum hızları düşmemesi için. Ama dün modem arayüzünden yanlış bir şeyler yapınca modemi resetlemek zorunda kaldım. Ondan sonra normalde Pastebin ve Discord'a girmek için telefonumda VPN kullanıyordum ama bu resetten sonra sadece bu telefonda engelli sitelere VPN olmadan girilebilmeye başladı. Herhangi bir cihazda hâlâ engelli duruyor. Her neyse ben de bu bahaneyle eğer hâlâ çalışıyorsa DNS değiştireyim tüm cihazlar böyle olsun dedim. Elimde eski İSS Türk Telekom'dan kalma ZTE ZXHN modem var. Bana arayüzden nasıl DNS değiştirebileceğimi söyleyebilir misiniz eğer hâlâ çalışıyorsa?

Nasıl yapabilirim peki? Bir de NextDNS, Cloudflare gibi birisinin DNS'ini kullanmam için abonelik gerekiyor mu?

Nasıl yapabilirim peki? Bir de NextDNS, Cloudflare gibi birisinin DNS'ini kullanmam için abonelik gerekiyor mu?
NextDNS'i direkt olarak uygulamayı indirip kullanabilirsin. Eğer CloudFlare kullanacaksan denetim masasından "Ağ ve İnternet" üzerinden değiştirmen yeterli.

NextDNS'i direkt olarak uygulamayı indirip kullanabilirsin. Eğer CloudFlare kullanacaksan denetim masasından "Ağ ve İnternet" üzerinden değiştirmen yeterli.
Telefon üzerindeyim şu an DNS modem arayüzünden 1.1.1.1 gibi bir şey girilerek değiştirilmiyor muydu? İlk mesajda söylemiştim. Bir de ağa bağlı tüm cihazlar için yapmak istiyorum bunu uygulama ile yaparsam yüklü olan cihaza etki eder sadece. Ben arayüzden bunu ayarlarsam aboneliğin gerekli olup olmadığını sormuştum.