Ben de orta-doğu Karadeniz'de yaşıyorum. Sadece tek bir talep açmam yetti. Sistemsel hata sonucu kapandığını belirtip yeniden aktif etti ve sorunsuz tanımlandı. Sizde bir tık dolambaçlı olmuş. Neden anlamadım. Şu aralar TurkNet IPv6 tarafında bir şeyler deniyor ama anlamadım. Çoğu kullanıcı tanımlatamıyor ve tanımlatan şanslı kesimler de sorun yaşamaya başladı. VAE tarafında sorun var deniyor ve GigaFiber kullanıcılarına sorun olmadan tanımlanabiliyormuş. Hayırlısı bakalım. 2 yıldır sorunsuz kullandığım hizmet bu aralar değişik çalışıyor.

Evet size bir talep üzerine açmaları ve bana dolambaçlı yanıtlar verip açtık deyipde IP gelmemesi yani çok enteresan bir durum ve yasadigim sehirde sozde kendilerinin dedigi TurkNet omurgası olan sehirlerden biri artık TurkNet omurgası ne anlama geliyorsa daha GigaFiber bile yok burada ya da yapa altyapisi.

Evet size bir talep üzerine açmaları ve bana dolambaçlı yanıtlar verip açtık deyipde IP gelmemesi yani çok enteresan bir durum ve yasadigim sehirde sozde kendilerinin dedigi TurkNet omurgası olan sehirlerden biri artık TurkNet omurgası ne anlama geliyorsa daha GigaFiber bile yok burada ya da yapa altyapisi.
Samsun mu konumunuz? Omurga ağı Karadeniz için Samsun ve Trabzon. Omurgası olan şehirden direkt dolanmadan yakınındaki noktadan doğrudan İstanbul'a gidebilirsin aslında. Omurga ağı olan şehirlerinde Gigafiber getirmeleri daha kolay olur ama henüz Marmara ve Ege tarafındalar. Adamlar kaldı ki İstanbul'a daha yeni yeni adamakıllı altyapı getirmeye başladı.

Samsun mu konumunuz? Omurga ağı Karadeniz için samsun ve Trabzon. Omurgası olan şehirden direkt dolanmadan yakınındaki noktadan doğrudan İstanbul'a gidebilirsin aslında. Omurga ağı olan şehirlerinde GigaFiber getirmeleri daha kolay olur ama henüz Marmara ve ege tarafındalar. Adamlar kaldı ki İstanbul'a daha yeni yeni adamakıllı altyapı getirmeye başladı.

Trabzon konumum zaten şunu fark ettim diger saglayicilardan farkli olarak hani ornek veriyorum Netspeed vb gibi saglayici kullanirsin hani bagli oldugun sunuculari kontrol edersin ya ping atarak CMD uzerinden ve illaki araya Türk Telekom'un vs sunucusu girer ha iste ben onu yaptığım zaman hiçbir zaman Türk Telekom'un sunucusuna vs baglanmıuorum sadece TurkNet sunuculari ile bagım var ama halbuki altyapi (kullandigim yerdeki) Türk Telekom'un. Omurga olan yerler direk merkez sunucu ile mi baglantili iste guzelmis o GigaFiber'de getirseler süper olur diyecegim ama buradaki altyapı Türk Telekom'un kabloların geçtigi hat yani Türk Telekom katiyen izin vermez oradan TurkNet'in kablo geçirmesine.

Trabzon konumum zaten şunu fark ettim diger saglayicilardan farkli olarak hani ornek veriyorum Netspeed vb gibi saglayici kullanirsin hani bagli oldugun sunuculari kontrol edersin ya ping atarak CMD uzerinden ve illaki araya Türk Telekom'un vs sunucusu girer ha iste ben onu yaptığım zaman hiçbir zaman Türk Telekom'un sunucusuna vs baglanmıuorum sadece TurkNet sunuculari ile bagım var ama halbuki altyapi (kullandigim yerdeki) Türk Telekom'un. Omurga olan yerler direk merkez sunucu ile mi baglantili iste guzelmis o GigaFiber'de getirseler süper olur diyecegim ama buradaki altyapı Türk Telekom'un kabloların geçtigi hat yani Türk Telekom katiyen izin vermez oradan TurkNet'in kablo geçirmesine.
TürkNet, Türk Telekom altyapısından senin pingini alıp kendi sunucularına yönlendiriyor. Dolayısıyla Tracert sonuçlarında eğer yurt dışına çıkmıyorsanız TürkNet üzerinden dolaşırsınız. Ancak yurt dışına çıkacaksanız TürkNet - Gayrettepe trafik toplama noktasından sonra Türk Telekom'a geçersiniz ve Türk Telekom'da sizi sağlayıcız neyse Seabone, Cogent vs. yönlendirir ve tam bu noktada dışarı çıkarsınız. TürkNet ülke içerisindeyken kendi omurga ağından dolandırır. Türk Telekom hattının buradaki tek işi sizi TürkNet SSG, POP'una vs. bağlamak sadece.

TurkNet, Türk Telekom altyapısından senin pingini alıp kendi sunucularına yönlendiriyor. Dolayısıyla tracert sonuçlarında eğer yurt dışına çıkmıyorsanız TurkNet üzerinden dolaşırsınız. Ancak yurt dışına çıkacaksanız TurkNet - Gayrettepe trafik toplama noktasından sonra Türk Telekom'a geçersiniz ve Türk Telekom'da sizi sağlayıcız neyse seabone, cogent vs. yönlendirir ve tam bu noktada dışarı çıkarsınız. TurkNet ülke içerisindeyken kendi omurga ağından dolandırır. Türk Telekom hattının buradaki tek işi sizi TurkNet SSG, pop'una vs. bağlamak sadece.

Onu bir denemek isterim aslinda tracert de deniyebilecegin bir adres var mı yurt disina çıkan bildiğiniz.

Onu bir denemek isterim aslinda tracert de deniyebilecegin bir adres var mı yurt disina çıkan bildiğiniz.
Valve Frankfurt: 155.133.226.1
Valve Viyana: 146.66.155.1
Valve Viyana: IPV6 2a01:bc80:2:100::9242:9b17

Riot Türkiye: 104.160.143.212
Riot Frankfurt: 104.160.143.124

PUBG Mobile Avrupa: 162.62.97.238
PUBG PC: 18.156.0.0

Discord Bükreş: 66.22.244.136
Discord Roterdam: 66.22.199.224

Geforce Now Istanbul: 85.29.18.2

Next DNS (edgeuno-ist): 185.40.106.78
Next DNS (zepto-ist): 45.136.155.42

AWS Frankfurt (eu-central-1): 52.28.63.252
AWS London (eu-west-2): 35.178.0.253
AWS Zurich (eu-central-2): 16.62.132.214

Xbox ist: cds102.ist.llnw.net

Battlefield: 3.64.0.0

Rainbow Six (eu-central-1): 18.153.7.254
Rainbow Six (eu-west-2): 104.45.25.2

Blizzard Hollanda: 137.221.64.1
Blizzard Fransa: 37.244.0.1
Blizzard Isvicre: 137.221.86.1

Truckers MP Europe: 145.239.131.35

Deneyin hocam. Tonla sunucu mevcut böyle.

3 tane denedim Frankfurt Valve da nedense zaman aşımı çok yaptı Riot da araya Türk Telekom sunucusu sokmadi herhalde ama genelde tracert yaptığımda yurt disina zaman asimi cok yapiyor.

Bu TurkNet'in avantajlari ama say say bitmiyor ya :D yasaklı sitelere vs hiçbir VPN kullanmaksizin sorunsuz giriyorum Netspeed kullanirkende oyledi bunda da o gelenedek devam ediyor Discord vb seyler için ekstra program kullanmama gerek yok mesela sevdigim ozelliklerinden biri bu.

Dosya Ekleri

• IMG_20241221_160222.webp
    IMG_20241221_160222.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 59
  • IMG_20241221_160323.webp
    IMG_20241221_160323.webp
    649,2 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20241221_160436.webp
    IMG_20241221_160436.webp
    706,3 KB · Görüntüleme: 60
3 tane denedim Frankfurt Valve da nedense zaman aşımı çok yaptı Riot da araya Türk Telekom sunucusu sokmadi herhalde ama genelde tracert yaptığımda yurt disina zaman asimi cok yapiyor.
Bu IP'leri alalı çok aylar oldu. Belki IP adresleri değişmiştir. Hepsini denemedim. Sadece Riot Frankfurt denedim, TruckersMP denedim.
Bu TurkNet'in avantajlari ama say say bitmiyor ya :D yasaklı sitelere vs hiçbir VPN kullanmaksizin sorunsuz giriyorum Netspeed kullanirkende oyledi bunda da o gelenedek devam ediyor Discord vb seyler için ekstra program kullanmama gerek yok mesela sevdigim ozelliklerinden biri bu.
Bana kalırsa 600 700 verip sansür yemekten kat kat iyi.

Ek olarak çoğu IP adresi echo yapmadığı için belirli bir noktadan sonra tracert artık işlemiyor. Ping yapabilirsin. Ping testleri çalışıyor.

Dün geri dönüş yaptılar ve artık IPv6 hizmeti vermediklerininsistemden açsalar bile sistem otomatik 1 2 gun içerisinde kapattigini soylediler bende başka kisilerin sorunsuz kullandiğini benim nasıl kullanamadığımı sordum ve bana o kullanan kisilerinde birkaç gun içerisinde sistem IPv6 hizmetini otomatik kapatacagini soylediler. Kafam karıştı.

Dün geri dönüş yaptılar ve artık IPv6 hizmeti vermediklerininsistemden açsalar bile sistem otomatik 1 2 gun içerisinde kapattigini soylediler bende başka kisilerin sorunsuz kullandiğini benim nasıl kullanamadığımı sordum ve bana o kullanan kisilerinde birkaç gun içerisinde sistem IPv6 hizmetini otomatik kapatacagini soylediler. Kafam karıştı.
Telegram gruplarında aldığım bilgilere göre IPv6 adreslerinin internete çıkışlarında sorunlar yaşanıyormuş. Birkaç hafta içerisinde durumun düzelmesi bekleniyormuş. Şimdilik IPv6 meselesine 1 ay kadar ara vereceğim. O zamana kadar sorunlar düzelir diye düşünüyorum. Daha sonra yeniden aktifleştireceğim. Normalde çalışıyordu ancak sistem otomatik kapatıp duruyor IPv6 hizmetini. Durum düzeldiğinde yeniden tanımlayacaklardır ve geri çekilmeyecektir diye düşünüyorum.