TurkNet fibere geçeceğim. Router için bütçem 10.000 TL. Sizce onların verdikleri router mı kullanılmalı, yoksa bu bütçede yeni router alınmalı mı, farkları ne olur? Mobil ve kabloluda iyi hız alayım, router'da DDoS koruması gibi güvenlik özellikleri olsun yeterli benim için. Ek olarak router ile kablosuzda 1000 Mbps alabilir miyim?
Güncelliyorum, verdikleri router çok kötü kablosuz bağlantıda sürekli kopma sorunları yaşıyorum. Genelde Zyxel veriyorlardı fakat bana Vantiva verdiler.
Sorun neyden kaynaklanıyor onu anlamıyorum, son actıgım konulara bakıp anladıgınız konu varsa yardımcı olursanız sevinirim. Burası da kirlenmemis olur.
ONT cihazım var. TurkNet'in verdiği cihaz kablosuz bağlantıda kopmalar yaşattığı için router alacağım. Vatan, Teknosa, MediaMarkt gibi yerlerden almam lazım. En önemlisi evin içerisinde kopma yaşatmaması ve en az 150-200 kablosuz olarak vermesi. Bunlar dışında yazılımı ve desteği iyi olsun, beni uzun süre götürsün yeterli.
Router alacağım, tüm evde çekmesini ve uzun süre götürmesini istiyorum. Hangi markayı tercih etmeliyim 5.000-6.000 TL bütçede? Keenetic alacaktım fakat önceden ASUS kullandığım için kararsız kaldım, eski routerim 9 yıl götürmüştü.
2-3 gün önce GigaFiber bağlandı ve ZTE ONT cihazı ile Vantiva EGA225CTRN3 router verildi. Kablolu bağlantıda 900 Mbps hız alıyorum, sorun yok; fakat kablosuz bağlantıda internet hızı 100 Mbps civarına düşüyor ve sık sık kopmalar yaşanıyor. Konuyla ilgili TurkNet’e ilk yazdığımda arıza olduğunu söylediler, daha sonrasında ise giderildiğini belirttiler. Bugün tekrar yazdım, router yazılımını güncellediklerini söylediler; ancak hâlâ aynı sorunu yaşıyorum.
Ne yapabilirim? Sorun benden kaynaklanıyor olabilir mi yoksa router mı yetersiz? Yeni bir router almak gerekir mi?
Sorun modem de olabilir kabloluda hız sorunu yoksa altyapıda da sorun yok demektir. Telefonda Wi-Fi ile 700 Mbps'leri rahat görüyoruz çünkü biz. Ben modemlerden pek anlamadığım için direk ASUS modem önerdim kullananlar varsa belki farklı marka önerebilir ama garanticiyim ben bilmediğim konularda.