25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
2-3 gün önce GigaFiber bağlandı ve ZTE ONT cihazı ile Vantiva EGA225CTRN3 router verildi. Kablolu bağlantıda 900 Mbps hız alıyorum, sorun yok; fakat kablosuz bağlantıda internet hızı 100 Mbps civarına düşüyor ve sık sık kopmalar yaşanıyor. Konuyla ilgili TurkNet’e ilk yazdığımda arıza olduğunu söylediler, daha sonrasında ise giderildiğini belirttiler. Bugün tekrar yazdım, router yazılımını güncellediklerini söylediler; ancak hâlâ aynı sorunu yaşıyorum.

Ne yapabilirim? Sorun benden kaynaklanıyor olabilir mi yoksa router mı yetersiz? Yeni bir router almak gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefona wifiman indirip local bağlantı hızınızı paylaşır mısınız? Modemle aynı oda da 5 GHz üstünden bağlantı deneyin.

Telefona wifiman indirip local bağlantı hızınızı paylaşır mısınız? Modemle aynı oda da 5 GHz üstünden bağlantı deneyin.
İndirip paylaşacağım şimdi, 5GHz bağlanıyorum zaten tek bir ağ bulunuyor.

@Mertcan39 Kopma sorunları yaşadığım telefonda testi yaptım.

1762952885125.webp

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 201239

Bu kısım var sadece, hepsine girip tek tek baktım bulamadım.

Biraz araştırayım.
Facebook gönderisi buldum sizin ile aynı modemi kullanıyormuş.

Vantiva EGA225CTRN3 modeli. TurkNet'in verdiği modem WI-FI6
Daha önce paylaştığım kablosuz adı ve şifresi değiştirilememe sorunu TurkNet'in modem yazılımını güncellemesiyle çözüldü.

571526725_10236161070380678_7812741472027884631_n.webp

Biraz araştırayım.
Facebook gönderisi buldum sizin ile aynı modemi kullanıyormuş.

Vantiva EGA225CTRN3 modeli. TurkNet'in verdiği modem WI-FI6
Daha önce paylaştığım kablosuz adı ve şifresi değiştirilememe sorunu TurkNet'in modem yazılımını güncellemesiyle çözüldü.

Eki Görüntüle 201249
Buldum hocam, bölüp ayarları yaptıktan sonra deneyimleyip geri dönüş yapacağım.

@Mertcan39 Bölmeme izin vermiyor, sadece kanal ve MHz değişebiliyorum.

Hallettim, hız hala aynı ve hala kopma sorunu var sadece görüntülü konuşma üzerinde kopma oluyor. Fakat hız bence düşük, 300 Mbps alıyorum.

Son düzenleme:
Buldum hocam, bölüp ayarları yaptıktan sonra deneyimleyip geri dönüş yapacağım.

@Mertcan39 Bölmeme izin vermiyor, sadece kanal ve MHz değişebiliyorum.

Hallettim, hız hala aynı ve hala kopma sorunu var sadece görüntülü konuşma üzerinde kopma oluyor. Fakat hız bence düşük, 300 Mbps alıyorum.
Hala aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Bana da aynı cihazı verdiler bayağı iyi geldi bana.