25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Binama TurkNet kutusu geldi ve kablosunu bağladılar, sitenin giriş kısmına da siyah büyük bir cihaz koydular. Fibere geçerken ekstra ücret çıkıyor mu, ve daireme gelen kabloyu değiştirtmem gerekiyor mu? Şu an daireme kadar çekili olan kablo fiber kablosu değil muhtemelen. Ayrıca ASUS DSL-AC51 ile fiberden tam verim alabilir miyim?

Binama TurkNet kutusu geldi ve kablosunu bağladılar, sitenin giriş kısmına da siyah büyük bir cihaz koydular. Fibere geçerken ekstra ücret çıkıyor mu, ve daireme gelen kabloyu değiştirtmem gerekiyor mu? Şu an daireme kadar çekili olan kablo fiber kablosu değil muhtemelen. Ayrıca ASUS DSL-AC51 ile fiberden tam verim alabilir miyim?

Ben Türk Telekom'dan TurkNet'e geçtim çok kolay oldu başvuruyu TurkNet'e yapıyorsun onaydan sonra gerisini üyelik iptalini üyelik sahipliğini hepsini kendileri hallediyor hiç uğraş vermeden birkaç güne kendileri üyeliğinizi TurkNet'e geçiriyor bir tek ben TurkNet'i arayıp onay verdim gerisine uğraşmadım onlar gerisini halletti ama şu var tabii cayma bedelini öğrenmeniz gerekiyor iptalden sonra son faturanız olarak ödemeniz gereken son fiyat bunlardan sonra TurkNet'li oluyorsun.

İki durum var, mevcutta TurkNet harici bir firmadan hizmet alıyorsanız geçiş yapamazsınız, ayrı ayrı kurulur, yani siz şu an Türk Telekom kullanıyorsanız onu hiç ellemezler, kendileri ayrı abonelik kurarlar.
Eğer şu an TurkNet kullanıyorsanız geçiş yapılır, ekipler kurulumu bitirdikleri an mevcut internetiniz bir anda kesilir, sizin bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.
Kurulum işleminden bahsedersek de TurkNet binanızın giriş kapısından sizin evinizin içine kadar ince Fiber kablosu çekecek, bina içinde kablo kanalları varsa oradan yaparlar, yoksa da merdiven boşluğundaki doğalgaz borusuna plastik kelepçe ile takarak kapınıza gelirler, oradan da kapının üstünden delik açıp içeri girerler.
Kendi cihazınızı kullanmanıza gerek yok çünkü Turknet size 1 adet ONT cihazı ve 1 adet Wifi 6 Router verecek, firmanın verdiği bu cihazlar siz interneti kapatana kadar ücretsiz şekilde size tahsis edilir, kirası yoktur, onları kullanırsınız.

TurkNet size modem veriyor, eve kadar da fiber kablo çekiyor. Yoğunluk yoksa kurulumu aynı günde yapabiliyorlar ama eve gelmeleri biraz uzun sürebiliyor. Ben 2 hafta beklemiştim. Biraz arayıp darlamak gerekebiliyor hızlı olmaları için de.

TurkNet size modem veriyor, eve kadar da fiber kablo çekiyor. Yoğunluk yoksa kurulumu aynı günde yapabiliyorlar ama eve gelmeleri biraz uzun sürebiliyor. Ben 2 hafta beklemiştim. Biraz arayıp darlamak gerekebiliyor hızlı olmaları için de.
İlk defa aktif edildiği yerlerde uzun süreler olabiliyor ama ben iki defa GigaFiber kurulumu yaptırdım, birinde 2 gün sonra geldiler, birinde ertesi gün geldiler. 2 defa da Fiber kablo arızası için iletişime geçtim, 2 günde geldiler, internetim kesik değildi ama.

İki durum var, mevcutta TurkNet harici bir firmadan hizmet alıyorsanız geçiş yapamazsınız, ayrı ayrı kurulur, yani siz şu an Türk Telekom kullanıyorsanız onu hiç ellemezler, kendileri ayrı abonelik kurarlar.
Eğer şu an TurkNet kullanıyorsanız geçiş yapılır, ekipler kurulumu bitirdikleri an mevcut internetiniz bir anda kesilir, sizin bir işlem yapmanıza gerek kalmaz.
Kurulum işleminden bahsedersek de TurkNet binanızın giriş kapısından sizin evinizin içine kadar ince Fiber kablosu çekecek, bina içinde kablo kanalları varsa oradan yaparlar, yoksa da merdiven boşluğundaki doğal gaz borusuna plastik kelepçe ile takarak kapınıza gelirler, oradan da kapının üstünden delik açıp içeri girerler.
Kendi cihazınızı kullanmanıza gerek yok çünkü TurkNet size 1 adet ONT cihazı ve 1 adet Wi-Fi 6 Router verecek, firmanın verdiği bu cihazlar siz interneti kapatana kadar ücretsiz şekilde size tahsis edilir, kirası yoktur, onları kullanırsınız.

Detaylı şekilde bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Şu an TurkNet kullanıyorum, sadece başvuru yapmak dışında yapacağım başka şey yok anlaşılan, ücrette yok. Şu an delik var, ek deliğe gerek yok sigorta kutusunun icinden cıkarılabiliyor.

Modem Router mi verecekler yoksa sadece router mi?

Detaylı şekilde bilgi verdiğiniz için teşekkürler. Şu an TurkNet kullanıyorum, sadece başvuru yapmak dışında yapacağım başka şey yok anlaşılan, ücrette yok. Şu an delik var, ek deliğe gerek yok sigorta kutusunun icinden cıkarılabiliyor.

Modem Router mi verecekler yoksa sadece router mi?
Fiber internette modem olmaz, sadece Router oluyor, size iki cihaz verecekler, birisi ONT denilen ufak kutu, bu kutuya Fiber kablo giriyor ve ethernet çıkıyor, sonra çıkan ethernet Router cihazına giriyor ve internet olarak dağılıyor.
Şu fotoğrafları kurulumun aynısı olacak, sadece kutuların üzerinde TurkNet yazacak, Türk Telekom değil :)

Dosya Ekleri

• internet.webp
    internet.webp
    342,2 KB · Görüntüleme: 57
Fiber internette modem olmaz, sadece Router oluyor, size iki cihaz verecekler, birisi ONT denilen ufak kutu, bu kutuya Fiber kablo giriyor ve ethernet çıkıyor, sonra çıkan ethernet Router cihazına giriyor ve internet olarak dağılıyor.
Şu fotoğrafları kurulumun aynısı olacak, sadece kutuların üzerinde TurkNet yazacak, Türk Telekom değil :)
Peki modemi arayüzden istediğim gibi kontrol edebiliyor muyum, yoksa kısıtlı mı? Örneğin ASUS modemin arayüzünde çok fazla ayar seçeneğim var.