peaceswitz

Becerikli
Merhaba,

Türknet Gigafiber 1000 Mbps kullanıyorum ama sürekli internetim kesiliyor. Ufak cihazda LOS ışığı yanıyor, günlerce gelmiyor 5-6 gün sonra geliyor ve sürekli oluyor bu durum. Arıza kaydından sürekli yazıyorum nasıl çözebilirim bu durumu? Cihazlara dokunulmuyor bu arada kesinlikle, zaten ulaşılacak bir yerde değil ve arıza kaydından dediklerine göre altyapı ile ilgili.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 kere olmuyor ki ama bu durum sürekli ki zarar görse epey kişinin interneti kesilir bunun tamiri 5-6 gün mü sürüyor?
Evet sürüyor, çünkü Turknet'in çok fazla ekibi yok, az sayıda ekip ile bölgelere hizmet sunuyor, kablo hasarları ile ilgilenen ekip zaten farklı. Bu yüzden sokaktaki kablo koptuğu zaman tamiri 1-2 hafta bile sürebilir.

Evet sürüyor, çünkü Turknet'in çok fazla ekibi yok, az sayıda ekip ile bölgelere hizmet sunuyor, kablo hasarları ile ilgilenen ekip zaten farklı. Bu yüzden sokaktaki kablo koptuğu zaman tamiri 1-2 hafta bile sürebilir.
Bu süre benim için çok fazla eski 1Gbps superonline'a dönmem daha iyi olacak sanırım. İlk kez bina yıkılırken intenet gittiğini duyuyorum bu arada yıkılmadan bunun önlemi alınması gerekir.

Bu süre benim için çok fazla eski 1Gbps superonline'a dönmem daha iyi olacak sanırım. İlk kez bina yıkılırken intenet gittiğini duyuyorum bu arada yıkılmadan bunun önlemi alınması gerekir.
Bina yıkımı sırasında belediyeye bilgi veriliyor, belediyenin operatörler ile iletişime geçip bina üstündeki kabloları söktürmesi gerekiyor.
Benim de binam yıkıldı, ben Türk Telekom'u arayıp önceden bilgi verdim kabloları söktürdüm, söktürmesem 30 daire internetsiz kalacaktı. İnsanlara biraz bilinç lazım, kimse internet kablolarını umursamıyor.

Bina yıkımı sırasında belediyeye bilgi veriliyor, belediyenin operatörler ile iletişime geçip bina üstündeki kabloları söktürmesi gerekiyor.
Benim de binam yıkıldı, ben Türk Telekom'u arayıp önceden bilgi verdim kabloları söktürdüm, söktürmesem 30 daire internetsiz kalacaktı. İnsanlara biraz bilinç lazım, kimse internet kablolarını umursamıyor.

Hocam bunu yapması gereken kişi siz değilsiniz ISS'ler. ISS'ler altyapı döşemek için belediyeden ruhsat alıyorlar sürecide bu şekilde ilerletiyorlar. Superonline'da iken böyle bir şey hiç yaşamadım. TurkNet' geçtikten sonra başıma geldi bu tarz sorunlar.

İlk kez bina yıkılırken intenet gittiğini duyuyorum bu arada yıkılmadan bunun önlemi alınması gerekir.
İlk kez değil milyoncu kez okuyorum ben de. TurkNet'in şu an yaşadığı en büyük sorunlarından biri bu. Kentsel dönüşüm yüzünden oluyor kesintilerin büyük bir kısmı. Özellikle kabloların havai çekildiği, bitişik binaların olduğu yerlerde.