EmirhanBX

Başarılı
Bölgeme Turknet GigaFiber geldi. Başvurumu yaptım ama galiba Turknet kendi Router'ını kuruyormuş. Bende şu anda TP-Link VR400 V3 var. Turknet inat eder, kendi Router'ını kurarsa hangisini modemi router, hangisini mesh olarak kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi Router'ı Wi-Fi 6 olacağı için evet, denildiği gibi sizinkinden daha iyi bir cihaz olacak. Elinizdeki cihazı da farklı bir odada eğer cihazınız destekliyorsa çekim gücünün az olduğu odalarda ister Access Point modunda, ister Repeater modunda kullanabilirsiniz.

Hocam, kendi modeminiz en iyi modem olmuyor. TurkNet'in vereceği router, sizinkinden kat kat üstün olacak. Ayrıca kendileri PPPoE bilgilerini sizinle paylaşıyor; yani ileride güzel bir router alırsanız, kullanmanız çok kolay.

Size verilecek ürün sizin ürününüzden çok daha kaliteli olacak kesin bir şekilde (Wi-Fi 6 bir ürün verecekler). Almak istiyorsanız bir şey illa, TP-Link Archer BE230 ya da BE400 gibi kaliteli şeyler alabilirsiniz.

Sizin yanıtınıza istinaden genel bir cevap yazayım aynı zaman da teşekkür edeyim. Bu konularda fazla bilgim olmadığı için ülkemizdeki ISS'ların beynimize yerleştirdiği "kötü modem" algısına kapıldım otomatik olarak. GigaFiber kurulduğunda aklımda router olarak TP-Link BE550 almak var aslında. Ev de internet çekmeyen yerlerde de dediğiniz gibi eğer destekliyorsa Access Point veya repeater olarak kullanacağım. Tekrardan teşekkür ederim.

Sizin yanıtınıza istinaden genel bir cevap yazayım aynı zaman da teşekkür edeyim. Bu konularda fazla bilgim olmadığı için ülkemizdeki ISS'ların beynimize yerleştirdiği "kötü modem" algısına kapıldım otomatik olarak. GigaFiber kurulduğunda aklımda router olarak TP-Link BE550 almak var aslında. Ev de internet çekmeyen yerlerde de dediğiniz gibi eğer destekliyorsa Access Point veya repeater olarak kullanacağım. Tekrardan teşekkür ederim.
Evet, BE550 çok daha iyi olur geleceğe dönük olması açısından. İstenirse sonra bir adet daha alıp mesh yapabilirsiniz.

Bütçeniz yüksek ise önce Keneetic markası düşünün derim.