Anladım, durumla alakalı olarak Türknet Network ekibi tarafıma; sunucular her zaman traceroute testlerine yanıt vermeyebilir gibi saçma bir geri dönüş yaptılar. Bende sorunumu çözmeleri için Btk’ya şikayette bulundum. Senin dediklerini de, bana verecekleri cevaba itiraz edip birer birer yazacağım. Sen CGN’dan dolayı paket kaybı yaşadığımı veya SSG/BGN cihazlarından kaynaklandığını düşünüyorsun. Peki Sence Statik IP alıp Port Yönlendirme yapsam sorunum düzelir mi? Bu arada Port yönlendirme ile DMZ aynı görevi görmüyor muydu yanlış mı hatırlıyorum? Veya Port yönlendirme yapmadan DMZ açıp bilgisayarımın Lan IP’sini girdem sorunumu çözer mi? Şu an routerım teknik serviste olduğu için kontrol edemiyorum. Adamlar routerı bile kötüledikleri için teknis servise gönderdim. 3’ü çözdük diyelim peki 5. Hop için ne yapacağız, nasıl çözeceğiz? İstersen Pingplotter test sonucumu buradan gönderebilirim. Bu arada adamlar koskoca Google’nin sunucularında sıkıntı olduğunu söylediler ya pes
Ethernet parazitlenme içinde uzat tutma durumum yok malesef yan yana geçmek zorundalar ve bu mıknatısı nereden bulupta kabloları nötrleyebilirim? Yada sarmal şeklinde kabloları birbirlerine dolasam parazit azalır mı acaba?
@BeTas,