melih.glf

Başarılı
İnternet sağlayıcım Turknet, modemin arayüzünde DNS adresini otomatik al yaptığım zaman Turknet'in kendi DNS sunucularını giriyor; ancak browserleaks DNS testinde Cloudflare gösteriyor ve bunun yüzünden son zamanlarda resmi devlet uygulamalarına girmekte sorun yaşıyorum.

Devlet filtreleme yapıyormuş, yeni yürürlüğe girmiş, belki yanlış da biliyor olabilirim. Ne yapmam gerekli, durumu çözerler mi yoksa DNS değiştirmem gerekli mi?

Not: Mobil veri ile devlet uygulamaları sorunsuz çalışıyor.

Manuel DNS 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 girmeyi denedin mi? Onlarda cloudflare ama internete çıkmada sorun yaşamazsın.

Manuel DNS 1.1.1.1 ve 1.0.0.1 girmeyi denedin mi? Onlarda cloudflare ama internete çıkmada sorun yaşamazsın.

türkneti kullandığımdan itibaren cloudflare dns ini kullanıyordum son zamanlarda sorun yaşadığım için devlet uygulamalarına girememe gibi dns otomatik al işaretledim dns ayarına baktığımda türknetin kendi dns leri girili ona rağmen devlet uygulamalarında sorun yaşıyorum 2. Olarak cloudflare kullanma sebebim erişim engellerini kaldırması hızlı olması oyüzden belki bu sorun sadece bende vardır öğrenmiş olurum

türkneti kullandığımdan itibaren cloudflare dns ini kullanıyordum son zamanlarda sorun yaşadığım için devlet uygulamalarına girememe gibi dns otomatik al işaretledim dns ayarına baktığımda türknetin kendi dns leri girili ona rağmen devlet uygulamalarında sorun yaşıyorum 2. Olarak cloudflare kullanma sebebim erişim engellerini kaldırması hızlı olması oyüzden belki bu sorun sadece bende vardır öğrenmiş olurum
Otomatiğe al dediğin zaman en uygun hangi dns sunucusu varsa ona aktarır seni. Direkt olarak cloudflare girersen çözmesi lazım ama. Altyapın TT'ye mi bağlı yoksa gigafiber mi?

DNS böyle bir soruna yol açmaz. GoodbyeDPI falan mı açık?
Hayır kullanmıyorum.

Otomatiğe al dediğin zaman en uygun hangi dns sunucusu varsa ona aktarır seni. Direkt olarak cloudflare girersen çözmesi lazım ama. Altyapın TT'ye mi bağlı yoksa gigafiber mi?
Windowstan yapmıyorum bu ayarı modemin arayüzünden otomatiğe alınca türknetin kendi dns sunucularına geçiyor alt yapım tt