n3t4

Uzman
Herkese merhaba!
Yeni bir adrese tasindim ve burada Türk Telekom hat uzerinden TurkNet ISS ile baglanti sagliyorum. Mevcut paketimiz 100Mbit. OpenWrt yuklu bir Mercusys MR90X router kullanıyorum. Asagiya ekledigim bufferbloat testini daha iyi hale getirmek acaba mumkun mudur? Ne gibi ayarlar yapmak gerekir? Konu hakkinda bilgisi olanlar yardimci olabilirse sevinirim.

https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=7fcdb50f-dd40-4296-a71f-d95ca1502e78

OpenWRT 25.12.2 versiyonuna güncelleme yap. Sonra bunu takip et.

Buna ekleme olarak Advanced Configuration kutucuğun tikle ve cake yerine cake_mq kullan.

OpenWrt 25.12.2 versiyonuna güncelleme yap. Sonra bunu takip et.

Buna ekleme olarak Advanced Configuration kutucuğun tikle ve cake yerine cake_mq kullan.

Hocam 113'e 23 aldığını varsaydığım için 100'e ve 19'a sabitlersen sorunun çözülür diye düşündüm. Mesela 91'e 20 alıyorum 85'e 17 olarak ayarladım ve sonuçlarım bu şekilde Bufferbloat and Internet Speed Test - Waveform

Bende turknetliyim.

OpenWrt guıncellemedim direkt 100/19 verdim sonuç asagidaki gibi şu an.

OpenWRT 25.12.2 versiyonuna güncelleme yap. Sonra bunu takip et.

Dediğim gibi benim dediğim olay işinizi rahatça çözmüş. Başka bir olay gerçekleştirmenize hiç gerek yok.
Internete Wi-Fi ile baglanan bir telefon oldugu zaman CS2 icerisinde packet loss yasiyorum. SQM ile bunun onune gecebilir miyiz peki?