TurkNet internetle Valorant'ta ping sorunu

Makaleler
1
Merhaba, ben İstanbul'da TurkNet GigaFiber kullanıyorum ve Statik IP adresine sahibim. Normalde Valorant pingim sabit 2 ms'tir, hiç değişmez, fakat son birkaç gündür ilginç bir sorun yaşıyorum, Valorant pingim bir anda 26 Ms'e sabitlendi, fakat başka hiçbir sunucuda anormallik yok, 1.1.1.1 İstanbul sunucusuna halen 2ms sürede erişiyorum, internetim tamamen normal, Speedtest'te 1ms 940 indirme 940 yükleme alıyorum.

İşin ilginçleştiği yere gelelim, benim farklı lokasyonlarda farklı TurkNet aboneliklerim de var, o abonelerim CGNAT çalışıyorlar, yani Statik IP yok, o aboneliklerime ait PPPoE bilgimi alıp kendi evimde modeme girdiğim zaman CGNAT bağlanıyorum ve Valorant pingim yine 2 ms oluyor, yani sorun ortadan kalkıyor. Fakat kendi PPPoE bilgimi dönünce yeniden 26 ms almaya başlıyorum.

TurkNet müşteri hizmetlerine bu olayı anlatmak da zor, çünkü olay cidden garip, Statik IP bloğumda sanırım Riot sunucularına erişim engeli yaşıyorum, ya benim IP adresimi engellediler ya da TurkNet-Riot arası bağlantıda sorun var. Sorunumun çözümü için Statik IP adresimi değiştirmelerin isteyeceğim sanırım en son çare olarak.

Bu arada benden Tracert test sonucu istiyorlar ama Riot Games sunucuları ping kabul etmediği için test de yapamıyorum, yani sorunu anlatamıyorum da.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Aynı sorunu yaşıyorum, iletişime geçme imkanımız var mı? Sorunu hala çözemedim bu arada.

merhaba aynı sorunu yaşıyorum gigafibere geçen cumartesi geçtim ve ilk günler wifi den bile 5 ile 20 arası ping alırken şimdi sabit 38 ping alıyorum bazen 39 oluyor ama sabit işin garipi ben de statik ip kullanıyorum neyden kaynaklı olabilir çözüm bulabilirseniz çözüm yolunu paylaşabilirseniz sevinirim

Daha önceden de benzer sorun yaşamıştım, Statik IP değişimi istedim, değiştirmişlerdi ve sorun düzelmişti. Fakat direkt isteyince değiştirmiyorlar, o zaman '' IP adresim açığa çıktı, güvenlik amaçlı değiştirilmesini istiyorum'' demiştim. Normal şekilde isteyince değiştirmiyorlar. En kötü Statip IP'yi iptal ettireceğim ama peşin ödediğim için iptal ettirirsem tekrar ucuza alamam.

ben vdsl de 8 yıldır aynı ip yi kullanıyordum turknetliydim zaten hiç problem yoktu değiştirmek mantıklı olur mu ben de bilemedim şimdi

ben vdsl de 8 yıldır aynı ip yi kullanıyordum turknetliydim zaten hiç problem yoktu değiştirmek mantıklı olur mu ben de bilemedim şimdi
Evet, ben de statik ip kullanıyorum.
Bende hem Statik IP hem de CGNAT PPPoE bilgisi olduğu için ikisi ile de testler yapabiliyorum, CGNAT her zaman daha düşük ping veriyor, örneğin Statik IP ile 146.66.155.1 Steam sunucusuna 40 ms alırken CGNAT ile 24 ms alıyorum.
Eğer Statik IP'yi şart koşan bir hizmet kullanmıyorsanız iptal ettirmek en mantıklısı olabilir, ben de VPN sunucusu için kullanıyordum ama ping sorunu 1-2 gün daha düzelmezse iptal ettireceğim. CGNAT'ta yok böyle sorunlar.

ama bende tam tersi tezi savunanları çok görmüştüm işte statik ip de pinginiz biraz daha düzelir cgnat havuzundan cıkar daha temiz bağlantı alırsınız gibisine :/ kafam karıştı şimdi

bu şekilde sonuç alıyorum sizce nasıl dediğiniz ip ye

Eğer Valorant Türkiye IPS'ini verebilirseniz ben de bakmak istiyorum sonucuma, çok tuhaf sadece orada olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…