Merhaba. Aylardır beklediğimiz hizmeti nihayet Aydın bölgesinde kullanmaya başladık. Dün ekibi yöneten arkadaş ile görüştüm ve Aydın Merkez Orta Mahalle'de GigaFiber internetimi bağlattım. Eskiden Sansuronline'da kullanmış olduğum fiber kablodan bağlantıyı gerçekleştirdi arkadaş. Sonuç olarak aynı kabloyu kullanacağız dedi. Biz de düzeni bozmadan kurulumumuzu yaptık. Genel manada şu anda memnunum. Sadece aklımda birkaç soru işareti var, bunları sizinle paylaşmak istedim.
Bilgisayar üzerinden yaptığım test sonucu:
Mobil üzerinden yaptığım test sonuçları:
- Ping değerleri bana yüksek geldi. Önceden kullanmış olduğum Sansuronline'da ping değerlerim Speedtest sonuçlarında 4 veya 5 olarak gelirdi. Şu andaki sonuçlar bilgisayar üzerinden test yaptığımda 12 gibi değerler alıyorum. Wi-Fi'da mobil cihaz üzerinden 25 veya 30 gibi değerler veriyor.
- Yükleme hızı sanki bazı zamanlarda özellikle Wi-Fi'da 50-60 Mbps'lere kadar düşüyor. Bu modemden kaynaklı olabilir diye düşündüm. Dün gece Wi-Fi üzerinden denediğimde 40'lara kadar düştü. Acaba gece 12'den sonra otomatik olarak düşürüyorlar mı?
- Modem bana göre en önemli faktördür. Bu yüzden eğer verdikleri modem yeterli gelirse, kullanmaya devam ederim. Çok sıradan, basit bir ara yüzü var, ucuz hissettiriyor. Tercihim ileriki zamanlarda Keenetic modem almak.
- Son olarak bu yaşadığım ufak tefek sorunlar sürekli olarak devam eder mi, bilemiyorum. Sonuçta Aydın bölgesine GigaFiber daha yeni geldi ve yeni yeni yaygınlaşıyor. Belki de bazı işlemler anca yapılıyor veya sistem tam oturmamış olabilir. Sizlerin bu konuda tavsiyelerini almak ve hatalı olan kısımlar varsa, sizlerle değerlendirip çözmek isterim.
Bilgisayar üzerinden yaptığım test sonucu:
Mobil üzerinden yaptığım test sonuçları: