ama bende tam tersi tezi savunanları çok görmüştüm işte statik ip de pinginiz biraz daha düzelir cgnat havuzundan cıkar daha temiz bağlantı alırsınız gibisine :/ kafam karıştı şimdi

Eki Görüntüle 217296

bu şekilde sonuç alıyorum sizce nasıl dediğiniz ip ye
Bazı sunucularda evet ping daha düşük olabiliyor, ama genellikle CGNAT pingi daha düşük çıkıyor, ben yıllardır her ikisi ile de deniyorum.
Örneğin CS oynarken Statik IP ile 35 ms alırken modemden PPPoE değiştirdiğim anda ping 25'e düşüyor. Bunu oyun sırasında bile test ettim. Statik IP'nin Kamera ve VPN kurulumları hariç başka bir işe yaradığını düşünmüyorum.

Bazı sunucularda evet ping daha düşük olabiliyor, ama genellikle CGNAT pingi daha düşük çıkıyor, ben yıllardır her ikisi ile de deniyorum.
Örneğin CS oynarken Statik IP ile 35 ms alırken modemden PPPoE değiştirdiğim anda ping 25'e düşüyor. Bunu oyun sırasında bile test ettim. Statik IP'nin Kamera ve VPN kurulumları hariç başka bir işe yaradığını düşünmüyorum.
o zaman ben statik ip hizmetini sistemden şimdi iptal ediyorum eğer sorun düzelmezse geri alırım hizmeti

İptal edip denedim ve düzeldi.

Dosya Ekleri

• 97c2a42f-609b-4bf6-8b84-90bb88b843d8.webp
    97c2a42f-609b-4bf6-8b84-90bb88b843d8.webp
    613,2 KB · Görüntüleme: 51
hocam normalde cgnat yoğun saatlerde daha çok ping yapar diyorlar ama ben de iptal e basmaya korkuyorum bir daha statik ip tükendiği için vermezler falan diye

hayırlı olsun umarım hep 2 de kalır

ben de iptal ettim pingim 12 ye düştü şaka gibi :D ben izmir deyim heralde hocam sizin 2 ms olması normal istanbuldaysanız ama sorunu çözmüş olduk başlarım statik ipsine 5 yıl boşa para verdim heralde

Son düzenleme:
Hocam normalde CGNAT yoğun saatlerde daha çok ping yapar diyorlar ama ben de iptal e basmaya korkuyorum bir daha statik IP tükendiği için vermezler falan diye.

Hayırlı olsun umarım hep 2 de kalır.

Ben de iptal ettim pingim 12'ye düştü şaka gibi :D ben İzmir deyim herhalde hocam sizin 2 ms olması normal istanbuldaysanız ama sorunu çözmüş olduk başlarım statik ipsine 5 yıl boşa para verdim herhalde.

Ben vermek zorundayım çünkü domainim var sunucum var. Yoksa direkt iptale basardım.

@GroundPower @Samandro Bugün Network ekipleri el atmış ve durumu düzeltmişler. IP adresim değişmeden sorun çözüldü.
Ben iptal etmiş oldum valla ama sanırım ekstra bir ihtiyaç da yokmuş gibi; Valorant'ta sabit 12-13 ping alıyorum, hiç değişmiyor. İşin garibi ben İzmir'deyim; bunca yıldır boşuna aldım belki de. Bazıları "Statik IP'nin çıkışları daha iyi, CGNAT havuzundansa ayrı bir özel havuzda oluyorsunuz" falan diye diye aldırtmışlardı bana. Bakalım, bir sorun yaşarsam gene alırım gerçi de şu anlık problem yok gibi.

@GroundPower @Samandro Bugün Network ekipleri el atmış ve durumu düzeltmişler. IP adresim değişmeden sorun çözüldü.
Hocam siz bilgili birisiniz; statik IP'de sorun düzeldi ya, oyun sunucuları (Valve olsun, Valorant olsun) için hâlâ statik IP dezavantaj mı yoksa mantıklı mı? Statik almayı zam gelmeden tekrar mı düşünsem?

Ya da routing için CS2'de ExitLag adlı programı mı alsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben iptal etmiş oldum valla ama sanırım ekstra bir ihtiyaç da yokmuş gibi; Valorant'ta sabit 12-13 ping alıyorum, hiç değişmiyor. İşin garibi ben İzmir'deyim; bunca yıldır boşuna aldım belki de. Bazıları "Statik IP'nin çıkışları daha iyi, CGNAT havuzundansa ayrı bir özel havuzda oluyorsunuz" falan diye diye aldırtmışlardı bana. Bakalım, bir sorun yaşarsam gene alırım gerçi de şu anlık problem yok gibi.

Hocam siz bilgili birisiniz; statik IP'de sorun düzeldi ya, oyun sunucuları (Valve olsun, Valorant olsun) için hâlâ statik IP dezavantaj mı yoksa mantıklı mı? Statik almayı zam gelmeden tekrar mı düşünsem?

Ya da routing için CS2'de ExitLag adlı programı mı alsam?
Zam gelmeden alıp almamanız önemli değil ki, zam gelince zamlı ödemeye başlıyorsunuz. Statik IP'de sabit fiyat yok.
İlla ki denemek isterseniz alıp 1 ay deneyin, pingleriniz düştüyse devam edersiniz, ama ben değeceğini sanmıyorum.