TurkNet kullanırken ping yükseliyor

EkmekArasiSSD 1

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ordu
Bu aralar TurkNet'te ping sorunları yaşıyorum. Normalde 18 ms aldığım yerde şu an 30 ms alıyorum ve düzeltmelerini istediğim halde özellikle herhangi bir hız ayarı yapmayın diye uyardım. Telefonu kapattım ve beni dinlemeyip 20 Mbps upload hızını saçma sapan şekilde 8 Mbps'e düşürdüler. Ne yapmalıyım?

Aynı sorunu yaşıyorum genel arıza olmuştu geçen ay ondan sonra oldu normalde 25ms alıyordum şimdi 33 ms alıyorum hızımdan kaynaklı dediler sabitlediler değişmedi, tracert testi istediler şimdilik bir gelişme yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışmalar, routing üzerinde yapılan farklılıklar sebep olmuş olabilir.

Çalışmalar, routing üzerinde yapılan farklılıklar sebep olmuş olabilir.
Routing tamamen aynı. Pop noktalarına olan pinglerim ciddi arttı. Üstüne de düşük hız deneyin deyip ben istemediğim halde upload hızım 8 Mbps'e sabitlendi. 3-4 yıldır kullanıyorum ilk kez TürkNet'in bu denli iş bilmezliklerine rastladım.

Bu aralar iyice salmaya başladılar gibi bir his oluşmaya başladı içimde. Baktım ki iyice salıp azıttılar çıkmak zorunda kalacağım istemesem de. Çünkü 500 TL'yi ben yüksek ping ve düşük upload hızı için vermiyorum.

@EkmekArasiSSD, yanlış hatırlamıyorsam 1-2 yıl önce TürkNET'e talep oluşturma gelmişti, doğruysam talep oluşturmayı deneyin. Müşteri hizmetlerindeki beyefendiler ve hanımefendiler ezbere okuduğundan dolayı pek de işe yaramayacak şeyler söylerler genellikle.

Bana da salıyorlar değil de müşteri hizmetleri berbatlaşıyormuş gibi geldi. Hiçbir farkı kalmadı müşteri hizmetlerinin diğer firmalardan bence. Geçen gün port açık mı değil mi diye 2 saat uğraştırdılar, sözde benim binamda 4. kat yokmuş.

Hocam zaten 3-4 yıldır bu olayı bilerek geçmiştim. Açtığım her destek kayıtlarına gayet güzelce dönüş yapmışlardı. Bu kez hiç memnun etmediler. Tam tersine daha komik hale getirdiler hattımı. Şu an zaten yeniden açtım ve aranmak istiyorum şeklinde de işaretledim. Bakalım ne olacak.
Port meselesini de normalde Türk Telekom'un bileceği bir iştir de neden bu kadar kötüleştiler anlayabilmiş değilim.

Ekleme: normalde 10 dakikada dönen ekip hala 2 saattir dönemedi. Hala dönecekler.

Güncelleme: demin arandım ve 20 Mbps ile hiç itiraz etmeden yükselttiler. Şu an eskisi gibi oldu hızım ancak ping sorunu devam ediyor. Onun içinse Telegram TürkNet grubunda bazı temaslarda bulundum ve benimle aynı ilde olup aynı pingleri alanlar var. Hatta dahası da var Türk Telekom'da da aynı durum söz konusu. Sorun TürkNet'i aşıyor gibi görünüyor.

Güncelleme 2: Akşam 7 civarı ping sorunu azalarak yok oldu. Şu anda eskiye döndü değerler. Eğer bozmazlarsa böyle devam edeceğim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…