S3RD4R
Çalışkan
Hocam, Steam, Epic Games vs. yaşadığınız problemlerin olabilecek sebeplerinden birini açıklayayım. Siz oyunun aslında sıkıştırılmış bir hâlini indiriyorsunuz. Gelen bu sıkıştırılmış veri paketlerini işlemciniz anında açmaya (dekompresyon) ve orijinal hallerine getirmeye çalışır. İnternetinizden gelen veri o kadar hızlıdır ki işlemciniz bu veriyi yeterince hızlı bir şekilde işleyip açamaz hâle gelir. İşlemciniz kapasitesinin sonuna kadar (%100) çalışmasına rağmen gelen veriye yetişemez. Sonuç olarak, bu noktada indirme hızınızı limitleyen şey artık internet bağlantınız değil, işlemcinizin kendisi olur. Bu yüzden daha iyi bir işlemci almanız, daha hızlı download yapmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca problem SSD’nizden vs. de kaynaklı olabilir. Yanlış bir şey söylediysem lütfen düzeltin. Umarım yardımcı olabilmişimdir.Bende de pratikte birçok yerden (IDM hariç ama onda da bazen download sonrası parçaları birleştirmek için süre geçiyor) 300-400 hızların üzerine çıkamıyorum. Bir şey beni kısıtlıyor gibi. Steamde 250-300 mbit fix geçemiyor. Başka gigafiberli birisine bakıyorum adam 700-800'leri görebiliyor. Steam sadece bir örnek, yaptığım çoğu pratik download ve upload testinde bunu yaşıyorum. Testlerde sorun yok ama pratikte kısıtlama yiyorum. Bu kullandığım yerin kaynağıyla alakalı değil bence. Gıcık bir durum. Bilgisayara temiz kurulum yapmayı deneyeceğim + bilgisayarım çok eski (i5 4690k ve 8 gb ram) acaba işlemciden ötürü falan mı bilemiyorum.
İstisnalar var bu arada, IDM ve ipsw.me, Microsoft OneDrive vs gibi bazı istisnai yerlerde normal hızları alıyorum. Ama yine de bir problem var.
Siz de her platformu, her siteyi deneyebildiniz mi?