Cenap

Uzman
Turknet'in online işlemler paneline girince modeminize gelen hız 1000 Mbps'e 50 Mbps upload gözüküyor ama Speedtest'te 106 görüyorum.

1789897425850.webp

1789897441160.webp

Orası sizin paket hızınız değil. Hattınızda Turknet'ten ücretini ödeyerek alabileceğiniz maksimum hız. Muhtemelen 100'lük ana paketi kullanıyorsunuz. 350 TL'lik paketi alarak bu hıza ulaşırsınız.

Routerın LAN portu gigabit destekliyo mu? Ya da ethernet kablon?
Router olarak Türk Telekom'un verdiği ZTE ZXHN H298A modemi kullanıyorum. GPON cihazından modeme gelen kablo CAT5e, yaklaşık 1 metrelik bir kablo. Bilgisayarıma gelen kablo için.

1789899552947.webp
CAT7 bir kablo kullanıyorum.

Router'ın WAN panelinde böyle yazıyor. Yani 100 Mbps modda değil; yani biraz saçma gözüküyor şu anda. Acaba destek talebi mi açmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iss'den satın aldığınız paketiniz 1000 Mbps mi değil mi?

Eğer satın aldığınız paket 100 Mbps ise 1000 Mbps yazmasının önemi yok.

Router olarak Türk Telekom'un verdiği ZTE ZXHN H298A modemi kullanıyorum. GPON cihazından modeme gelen kablo CAT5e, yaklaşık 1 metrelik bir kablo. Bilgisayarıma gelen kablo için.

Eki Görüntüle 281271 CAT7 bir kablo kullanıyorum.

Router'ın WAN panelinde böyle yazıyor. Yani 100 Mbps modda değil; yani biraz saçma gözüküyor şu anda. Acaba destek talebi mi açmalıyım?
Yok gigabit alıyorsun gözüküyor. Türknete geçiş yaparken hız arttırmayı satın aldın mı? Faturan ne kadar senin? Olmazsa ağ bağdaştırıcının duplex ayarlarına bak. 100 mbps'de takılı kalmış olabilir.

Ethernet kablondada sorun olabilir. Başka kablo denedin mi? İki kablodan hangisinin sorunlu olduğunu test etmek için şöyle yapabilirsin, ONT ile router arasındaki ethernet kablosu ile router ve pc arasındaki kabloları değiş tokuş yap, bu sırada routerdaki hız profiline bak. Hangisi bozuksa, 100 mbps profile düşmesi lazım.

Eki Görüntüle 281271 CAT7 bir kablo kullanıyorum.

Burası ONT ile router arasındaki bağlantı hızını gösterir. Online İşlemlerdeki paket bilgisi sayfasının ekran görüntüsünü atın.