- Makaleler
- 10
Modem dayatmasından dolayı TTNET altyapı üzerinden kendi modemimle TurkNet fiber alacağım. 1000/1000 veriyor mu TurkNet kendi altyapısı olmamasına rağmen?
TTNET altyapısı ile TurkNet alırsan indirme hızın 100, yükleme hızın 20 olur. Yüksek hız istiyorsan başka firmalara yönel.Modem dayatmasından dolayı TTNET altyapı üzerinden kendi modemimle TurkNet fiber alacağım. 1000/1000 veriyor mu TurkNet kendi altyapısı olmamasına rağmen?
Atıyorum CS oynarken Türk Telekom kullanırsanız 50 ms alırsınız ama Superonline alırsanız 65-70 ms olabiliyor, bunu kastettim.Discord kullanmıyorum ama oyun oynuyorum. Steam'den oyun indirirken hızlı olsun ve oyunda, filmde kopmasın kafi.
Atıyorum CS oynarken Türk Telekom kullanırsanız 50 ms alırsınız ama Superonline alırsanız 65-70 ms olabiliyor, bunu kastettim.
Şimdi anladım, şöyle belirteyim, TTNET altyapısında 1000 Mbit kiralık hat alma maliyeti 900 lira diye düşünün, Gibirnet sizden aldığı 1170 liranın 900 lirasını TTNET'e ödüyor ve o hattı kiralayıp size veriyor, yaklaşık 270 lira kâr ediyor bu durumda.
Peki TurkNet bunu nasıl yapabilir? yine aynı şekilde 900 lira kira bedelini TTNET'e ödemek zorunda, ama TurkNet bizden sadece 700 lira alıyor, yani her abone için zarar edip ceplerinden 200 lira daha verip TTNET'ten 1000 Mbit kiralamalarını mı bekliyorsunuz?
Turknet'in 1000 Mbit verebilmesi için farklı bir paket çıkarması gerekiyor, fakat şirket tek bir paket satma taraftarı, bu yüzden başka paket çıkarmıyorlar, çıkarsalar şöyle olur; ''700 lira'nın üstüne 400 lira daha koyun size 1000 Mbit vereyim'' diyecek.
Bu durumda TurkNet artık sadece kendi GigaFiber altyapısı ile ilgileniyor, artık TTNET altyapısından bir halt olmayacağı ortada, 50 Mbit Upload veren bir altyapı ile daha fazla abone kazanmak istemiyorlar, TTNET altyapısından hizmet verdiğiniz zaman kâr marjı da düşük oluyor, ama TurkNet kendi GigaFiber altyapısı ile hizmet verdiği her abonenin bütün ücretini kendisine alıyor, hiç kira ödemiyor, çok daha fazla kazanıyor. İlerileyen süreçte TurkNet önce DSL abonelik almayı tamamen bırakacaktır, daha sonra da TTNET Fiber altyapı abonesi almayı da tamamen bırakacaktır, çünkü bu aboneler TurkNet'in sırtına külfetten başka bir şey değil.
Umarım anlatabilmişimdir.
O sadece Turkcell Superonline Fiber olan yerler için geçerli, sizde Superonline altyapı var mı ?
Benim binaya da her daireye kablo çekildi. Kutu daha takılmadı. Takan çocuklar Türk Telekom kurduğu için, superonline hizmet vermez ama Turknet ve Vodafone’dan hizmet alabilirsiniz demişti. Hız sınırı belirtmedi tabi.Modem dayatmasından dolayı TTNET altyapı üzerinden kendi modemimle TurkNet fiber alacağım. 1000/1000 veriyor mu TurkNet kendi altyapısı olmamasına rağmen?
TurkNet artık olayı çözdü, TT ile 20 yıldır geldiğimiz yer ortada, bakın ben 1 yıl önce kendi evimi, 6 ay önce kuzenimi, geçen hafta da yakın bir akrabamı GigaFiber'e geçirdim, şu an bir çok arkadaşım ve akrabam GigaFiber kullanıyoruz, bu rahatlık ve hızlı kurulum TT altyapıda asla olmuyor, TT insanları sömürmenin peşinde sadece.Ben zaten en başında farklı paket ve ek ücret ile 1000 MBPS verilmesi gerektiğini yazmıştım fakat sildim sonradan. 700 TL'ye böyle bir hizmet vermesini beklemiyorum zaten, sadece GıbırNet gibi üstüne kazancını koyup ek paket olarak sunsun. Böyle olursa ben de dahil bir sürü insan TürkNet'e geçer diye düşünüyorum.
Ama dediğiniz gibi firma tek paket olarak ilerlemek istiyorsa yapacak bir şey yok.
TurkNet artık olayı çözdü, TT ile 20 yıldır geldiğimiz yer ortada, bakın ben 1 yıl önce kendi evimi, 6 ay önce kuzenimi, geçen hafta da yakın bir akrabamı GigaFiber'e geçirdim, şu an bir çok arkadaşım ve akrabam GigaFiber kullanıyoruz, bu rahatlık ve hızlı kurulum TT altyapıda asla olmuyor, TT insanları sömürmenin peşinde sadece.
TurkNet artık kendi altyapısı dışında abone istemiyor, çünkü abone TT kaynaklı 10 tane sorun yaşıyor ama suç TurkNet'e atılıyor, elin altyapısı ile hizmet vermekten bıkmış durumdalar.