EkmekArasiSSD
Uzman
Uzun zamandır TürkNet VAE üzerinden IPv6 vermiyordu. Ben de üstünde durmamıştım. Şu an aktifte VAE altyapısı üzerinden IPv6 tanımlamaları var mı?
BTK ile ilgili sorunlae yaşamışlardı sanırım en son. Hala devam ediyor demek.Hayır vermiyorlar artık. 3-4 ay öncesine kadar veriyordu ama o geçtiğimiz aylarda IPv6 hizmetini sorunlar yaşadıkları için iptal ettiler. Sadece GigaFiber müşterilerine veriyorlar şimdilik. Kendi forumlarında buna ait konu var.
VAE üzerinden bir daha ne zaman gelir belli değil. Ben 100 Mbps FTTH kullanıyorum ve IPv6 yok halen.
Türk Telekom takip ettiğim kadarıyla bu son aylarda çok hızlı bir şekilde IPv6 tanımlamalarına başladı. VDSL, FTTB, FTTH veya lokasyon fark etmeksizin çoğu kişiye tanımlamaya başlamış gibi.BTK ile ilgili sorunlae yaşamışlardı sanırım en son. Hala devam ediyor demek.
Peki aktifte hangi alternatif sağlayıcı IPv6 veriyor acaba?
Yazık olmuş. Hele ki altyapı sahibi veriyorken diğerlerinin vermemesi...Türk Telekom takip ettiğim kadarıyla bu son aylarda çok hızlı bir şekilde IPv6 tanımlamalarına başladı. VDSL, FTTB, FTTH veya lokasyon fark etmeksizin çoğu kişiye tanımlamaya başlamış gibi.
Türk Telekom IPV6 [Ana Konu]
Turkcell'de ise nadir. Bende 1000 Mbps FTTH var ve aktif. Ama 1000 Mbps FTTH başka arkadaşlarda aktif değil mesela. Yani Turkcell kafasına göre takılıyor. Kime verip vermediği, neye göre verdiği belli değil.
VodafoneNet'te de var ama çok nadir.
Diğerlerini bilmiyorum.
VAE üzerinden IPv6 vermemeye bir sebepten yanaşmıyorlar. Neden bilmiyorum ama.TurkNet Fiber 100 Mbps, TT altyapıda IPv6 için açtığım destek talebine yanıt geldi.
"IPv6 hizmetimiz bulunmamaktadır".
Ama bu yalan. GigaFiber müşterilerine veriyorlar. Daha dün yeni GigaFiber bağlatan arkadaşımda IPv6 yoktu. Aynı gün talep açtı, yarım saat içinde IPv6 tanımlandı.
Ayrıca başka firmalara TT altyapısı üzerinden IPv6 tanımlayabiliyor halen. Netinternet gibi.
Bu açıkçası zor çünkü talep ile açılıyordu. Otomatik açılacağını sanmıyorum ancak IPv6 konusunu takipteyim. Tanımlanabilir olduğu zaman tanımlatıp testler yapabilirim. Elimde statik v4 de var şu an zaten.Buna haftada bir iki kez bakacağım. Eğer IPv6 görürsem buraya yazacağım. Siz de eğer VDSL'de IPv6 görürseniz yazın hocam. Ben artık kendi adresime GigaFiber'e gideceğim. Orada umarım IPv6 olur.
Ben de bugün statik v4 aldım. Çünkü kendi adresime gidince buraya VPN ile ulaşabilmem için lazım olacaktı. Dinamik DNS ile uğraşmak istemedim.Bu açıkçası zor çünkü talep ile açılıyordu. Otomatik açılacağını sanmıyorum ancak IPv6 konusunu takipteyim. Tanımlanabilir olduğu zaman tanımlatıp testler yapabilirim. Elimde statik v4 de var şu an zaten.