Zaranon

Uzman
Uzun süredir TurkNet kullanıcısıyım. Binama Telekom fiber getirdi ama Telekom'a geçiş yapmak yerine şimdilik TurkNet VDSL bağlantımı fibere yükseltmeleri için talep açtım. Geri dönüş geldi ama destek kaydı kısmında da aşağıdaki gibi bir yazı mevcut:

1757443884139.webp

Halihazırdaki modemimi 3-4 yıl önce kendim almıştım, yani müşteri olma sırasında onlardan temin etmedim. Modemimde (Zyxel VMG8825-T50 AC1200Mbps) wan portu bulunuyor ve fiber destekliyor bildiğim kadarıyla. Destek kaydı açarken de bunu belirtmiştim ama yine de böyle bir yazı gelmiş ve modemim destekliyorken durduk yere yeni modeme kira/ücret ödemek istemiyorum.

Süreç nasıl işliyor, modemle alakalı tekrar TurkNet'e yazmamı önerir misiniz ya da modemi gelen ekipler ile geri gönderebiliyor muyuz? Süreç hakkında bilgisi olan var mı?

@Liguori bu konuya benzer bir konuda yazınızı görmüştüm fikriniz olabileceğini düşündüğümden etiketledim.

Son düzenleme:
TurkNet'te fiber altyapıda herhangi bir ONT/router ücreti ödemiyorsunuz.

Daha önce hiç fiber kullanmadım bu yüzden mantığı pek bilmiyorum. Bir adet ONT cihazı ve modem gelecek sanırım. Ücret yoksa sorun olmaz gerçekten ama ONT cihazı harici ek olarak bir modem de mi getirecekler bilginiz var mı?

İptal durumunda da iadesini istenir diye düşünüyorum böyle bir şey mevcutsa zaten.

Daha önce hiç fiber kullanmadım bu yüzden mantığı pek bilmiyorum. Bir adet ONT cihazı ve modem gelecek sanırım. Ücret yoksa sorun olmaz gerçekten ama ONT cihazı harici ek olarak bir modem de mi getirecekler bilginiz var mı?

İptal durumunda da iadesini istenir diye düşünüyorum böyle bir şey mevcutsa zaten.
Hem ONT'yi hem de router'ı kendileri ücretsiz getiriyor. Kullanmak istemezseniz kurulum ekibi gittikten sonra sökersiniz, kutusunda saklarsınız. Zaten kullanıcı adı şifre TurkNet OİM'de var. Abonelik süreciniz boyunca da herhangi bir ücret almıyor an itibarı ile. Abonelik bitiminizde kargo ile ücretsiz kendilerine yolluyorsunuz.

Kısacası herhangi bir kira ücreti yok.

Hem ONT'yi hem de router'ı kendileri ücretsiz getiriyor. Kullanmak istemezseniz kurulum ekibi gittikten sonra sökersiniz, kutusunda saklarsınız. Zaten kullanıcı adı şifre TurkNet OİM'de var. Abonelik süreciniz boyunca da herhangi bir ücret almıyor an itibarı ile. Abonelik bitiminizde kargo ile ücretsiz kendilerine yolluyorsunuz.

Kısacası herhangi bir kira ücreti yok.

Tamamdır o zaman endişelenecek bir durum da kalmadı, çok teşekkürler. :)

Aynı durumdayım. Şu an binada Türk Telekom kutusu var ama içine kablo falan çekmişler ama kutu yarım açık duruyor tam hazır değil galiba. Sizin kutu tam olarak %100 hazır mı? Bir de TürkNet bu işlem için ne kadar ücret istiyor bilginiz var mı?

Aynı durumdayım. Şu an binada Türk Telekom kutusu var ama içine kablo falan çekmişler ama kutu yarım açık duruyor tam hazır değil galiba. Sizin kutu tam olarak %100 hazır mı? Bir de TürkNet bu işlem için ne kadar ücret istiyor bilginiz var mı?

Ücretine dair bir fikrim yok ama ücretsiz yükseltme yapılacak gibi. Kutu konusunda da kutu kapalı ve kablolar tertipli-düzenli duruyor. Muhtemelen başka dairelere fiber bağlantı yapılmış bile çoktan.

Ücretine dair bir fikrim yok ama ücretsiz yükseltme yapılacak gibi. Kutu konusunda da kutu kapalı ve kablolar tertipli-düzenli duruyor. Muhtemelen başka dairelere fiber bağlantı yapılmış bile çoktan.
Türk Telekom'da paket seçimi yapıp adres sorgulamaya kadar gidin, devreniz başvuru almaya hazır mı değil mi anlarsınız hocam.

Öncelikle dairenize kadar fiber optik kablo çekecekler. Sonra size ONT ve bir modem verecekler. Fiber optik kablo ONT'ye girecek. ONT'den de modemin WAN portuna normal RJ45 ethernet kablosu girecek.

Prosedür gereği bu modemi veriyorlar. Siz istemeseniz bile. Modem ücretsiz demiş diğer arkadaşlar ama bu teknik olarak doğru değil. Faturaya dahil. Yani bizlerden ücreti halen alınıyor.

1757452534511.webp

Kurulum ekibi gittikten sonra onların verdiği modemi kutusuna koyup kaldırın. Toz toplasın. Kullanmanız gerekmiyor. TurkNet PPPoE bilgilerini verdiği için siz istediğiniz modemi kullanabilirsiniz. Ben de kendi modemimi kullanıyorum.

Ayrıca bu zorunlu modem dayatması ve kira ücreti düzenini durdurmak istiyorsanız bu kampanyayı imzalayın.

VDSL'den fibere geçerken kurulum ücreti alıyorlar mı bilmiyorum. Mevcut müşteri olduğunuz için almıyorlardır muhtemelen.

Ama şunu söylebilirim, size verecekleri modem büyük ihtimal ZTE WiFi 6 model bir cihaz olacak. Teknik olarak sizin Zyxel VMG8825-T50 AC1200Mbps cihazdan daha iyi. Yani kullanadabilirsiniz isterseniz. Hatta kullanın derim. Bana verdikleri cihaz ZTE H3600P ve QoS kapalı olmasına rağmen böyle sonuç alıyordum.

1757453089824.webp

Yani verdikleri modem o kadar da kötü değil. Hatta diğer firmaların verdiği ZTE H3600P'nin ayarları kısıtlı oluyor. Ama TurkNet'in verdiğinde nerede ise her ayar kullanıcıya açık.

Son düzenleme:
Öncelikle dairenize kadar fiber optik kablo çekecekler. Sonra size ONT ve bir modem verecekler. Fiber optik kablo ONT'ye girecek. ONT'den de modemin WAN portuna normal RJ45 ethernet kablosu girecek.

Prosedür gereği bu modemi veriyorlar. Siz istemeseniz bile. Modem ücretsiz demiş diğer arkadaşlar ama bu teknik olarak doğru değil. Faturaya dahil. Yani bizlerden ücreti halen alınıyor.

Eki Görüntüle 183701

Kurulum ekibi gittikten sonra onların verdiği modemi kutusuna koyup kaldırın. Toz toplasın. Kullanmanız gerekmiyor. TurkNet PPPoE bilgilerini verdiği için siz istediğiniz modemi kullanabilirsiniz. Ben de kendi modemimi kullanıyorum.

Ayrıca bu zorunlu modem dayatması ve kira ücreti düzenini durdurmak istiyorsanız bu kampanyayı imzalayın.

VDSL'den fibere geçerken kurulum ücreti alıyorlar mı bilmiyorum. Mevcut müşteri olduğunuz için almıyorlardır muhtemelen.
Kötü oldu bu ya. Zaten 6000 TL peşin ödemiştim. Bir de ekstra olarak 960 TL ödemeye değer mi ki? Şu an VDSL'de QoS ayarı açık 63 Mbps alıyorum. 100 Mbps fiber olmasına değer mi acaba?