Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

OSYILMAZ

Çalışkan
Türk Telekom ve TurkNet zorunlu modem/router kullanımı.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kısaca sorunumu yazmak istedim. Özet olarak zorla bana kendi verdikleri cihazı kullandırıyorlar. Bu cihazı tanımladıklarını ve başka bir cihaz kullanamayacağımı dile getirip duruyorlar.

Evimde Türk Telekom'un fiber altyapısı mevcut 100 Mbps'ye kadar. TurkNet servis sağlayıcısını kullanıyorum.
İnternet üzerinden Recep Baltaş ın modem router alma ile ilgili videosunu izledim. Kendime ihtiyaçlarım doğrultusunda ASUS TUF AX-3000 V2 bir router satın aldım. Gerekli bütün kurulum videolarını izledim. Recep Baltaş’ın yapmış olduğu bütün videoları. Gereken bütün ayarları olması gerektiği gibi yaptım. Sonuç internete bağlanamıyorum. Uzak sonucu ile iletişim yok. Bağlantı kesildi.

Bana sadece o cihazı tanımladıklarını ve başka bir cihaz kullanamayacağımı söylüyorlar müdürlüğe gidip dilekçe vermemi söylediler bir çözümü var mı? Yardım edebilir misiniz?

Not: Cihazda bir sorun yok kendi verdikleri lanet routera dağıtıcı olarak bağladım denedim çalışıyor.

Çözüm
Arkadaşlar, söylediğiniz şeyleri de denemiştim olmamıştı ancak konu çözüldü.

Bana verilen modemin MAC adresini WAN ayarlarına girdim. Daha sonra bana verilen modemin arayüzünden VID yani VLAN ID'mi kontrol ettim, 888 miş. İkisini girince oldu.

Zorbaladıkları gibi illa onların verdiğini kullanmak zorunda değilsiniz. Servis sağlayıcılar bu bilgileri vermiyor ya da anlamıyorlar bence.
MAC adresini değiştirmeyi denediniz mi peki cihazın?

Türk Telekom kullanıyorum ve aldığım RT-AX82U router'ı kullanabiliyorum MAC değiştirmeden. Kullanıcı adınızın sonuna "@turk.net" ekliyorsunuz, değil mi? VLAN ID'ye 35 girdiniz mi?

Türk Telekom ve TurkNet zorunlu modem/router kullanımı.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kısaca sorunumu yazmak istedim. Özet olarak zorla bana kendi verdikleri cihazı kullandırıyorlar. Bu cihazı tanımladıklarını ve başka bir cihaz kullanamayacağımı dile getirip duruyorlar.

Evimde Türk Telekom'un fiber altyapısı mevcut 100 Mbps'ye kadar. TurkNet servis sağlayıcısını kullanıyorum.
İnternet üzerinden Recep Baltaş ın modem router alma ile ilgili videosunu izledim. Kendime ihtiyaçlarım doğrultusunda ASUS TUF AX-3000 V2 bir router satın aldım. Gerekli bütün kurulum videolarını izledim. Recep Baltaş'ın yapmış olduğu bütün videoları. Gereken bütün ayarları olması gerektiği gibi yaptım. Sonuç internete bağlanamıyorum. Uzak sonucu ile iletişim yok. Bağlantı kesildi.

Bana sadece o cihazı tanımladıklarını ve başka bir cihaz kullanamayacağımı söylüyorlar müdürlüğe gidip dilekçe vermemi söylediler bir çözümü var mı? Yardım edebilir misiniz?

Not: Cihazda bir sorun yok kendi verdikleri lanet routera dağıtıcı olarak bağladım denedim çalışıyor.

Türk Telekom ve TurkNet'te değiştirilebiliyor.
PPPoE name Pass doğru girdiğinize eminseniz, VLAN ID 35 veya 75 deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, söylediğiniz şeyleri de denemiştim olmamıştı ancak konu çözüldü.

Bana verilen modemin MAC adresini WAN ayarlarına girdim. Daha sonra bana verilen modemin arayüzünden VID yani VLAN ID'mi kontrol ettim, 888 miş. İkisini girince oldu.

Zorbaladıkları gibi illa onların verdiğini kullanmak zorunda değilsiniz. Servis sağlayıcılar bu bilgileri vermiyor ya da anlamıyorlar bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm