TurkNet veri ihlalinden sonra nasıl önlemler alınabilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oreson
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 275

oreson

Çalışkan
Normalde zaten bilgilerimiz internette dolaşıyordu fakat bu leakte spesifik olarak seri numaraları da gitmiş sanırım. Güvende diyebileceğimiz tek şey seri numarasıydı, o da bu leakte gitmiş anlaşılan. Seri numarasının da yenilenmesi için, yeni kimlik çıkartmak adına nüfus müdürlüğüne yarına randevu aldım. Şu an hala TurkNet'teyim ama TurkNet aboneliğini bitirdikten sonra mı değişmeliydim kimliği acaba ya da değiştikten sonra ISS değişmekte sorun olur mu, bilgisi olan var mı?

Sizin değil devletin ve şirketin önlem alması lazım, sizin yapabileceğiniz şeyler 2FA ve düzenli şifre değiştirmek.

Hocam öyle de almıyorlar işte. Alsalar bu kadar data tekrar ve tekrar leaklenmezdi bence. Bilgiler gittikten sonra özellikle de bugün yaşanan seri numarası gibi bir leakte mecbur önlem almaktan başka çare yok. Benim şu an aklımı kurcalayan şey yarın yeni kimlik verildiğinde yeni seri numarası da TurkNet kısmına yansıyıp yansımayacağı ve sıkıntı yaşayıp yaşamayacağım.

Yansıyacağını düşünümüyorum velet veriyi almış zaten, bir de TurkNet seri No'yu çekemez iznin olamadan.

Herkesin değil ama bundan 1-2 yıl önce seri numaraları çekilen çok vatandaşımız vardı. Ayrıca seri no değişme gibi bir şey var mı bilmiyorum, böyle bir hizmet olduğunu doğrularsanız ve bilgilendirirseniz çok makbule geçer.
Yapabileceğiniz bir şey yok, Can Değer'in son videosunda (click) devletin alması gereken önlemi anlatıyor. Tek yapabileceğiniz klasik şahsi siber güvenliğinizi sağlamaya devam etmek.

Açıkçası, seri numaran çalanlar dahil kimsenin umurunda değil. Tek mağdur olan da sen değilsin. Bu işlere kafanı çok yorma, çok film seyretme; etkisinde kalmışsın gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…