Loglardan baktım, 12:03:45-13:14:26 arasında sürekli gidip gelmiş, bağlanmaya çalışmış, ISP bağlantıyı sonlandırmış.
1 saat 11 dakikalık kesintim olmuş. Normal bir kesinti ise haber sayfalarında peş peşe girilen haberlerde bir art niyet ararım.

Saldırı olma ihtimali var mı? TürkNet genel olarak kesinti konusunda vs. hızlı bir firma çünkü, bu kadar uzun sürmesi normal değil. Ki bu kesintiler yaşanmadan önce çok sorun yaşayan da görmüyordum zaten.

Saldırı olma ihtimali var mı? TürkNet genel olarak kesinti konusunda vs. hızlı bir firma çünkü, bu kadar uzun sürmesi normal değil. Ki bu kesintiler yaşanmadan önce çok sorun yaşayan da görmüyordum zaten.
İnternet düzeldi ama online işlemlere ben halen giremiyorum. Bu yüzden bir saldırı vs olabilir ama ne diyecekler bakalım.

Ben kesintinin altyapıdan ziyade genel merkezle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü saat tam 12:00 gibi internet gittiğinde modemin arayüzüne girdim ve WAN hala aktifti. IPv4/IPv6 adresleri halen tanımlıydı. Hiç drop olmadı.

Sonra aklıma bir şey geldi. Telefonda mobil internet ile Yapı Kredi mobil uygulamasından TurkNet faturası sorgulamayı denedim ve "Kurum Hatası" aldım. Tek bozuk olan oydu.

Yani genel merkezde ciddi bir şey oldu muhtemelen.

Ben kesintinin altyapıdan ziyade genel merkezle alakalı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü saat tam 12:00 gibi internet gittiğinde modemin arayüzüne girdim ve WAN hala aktifti. IPv4/IPv6 adresleri halen tanımlıydı. Hiç drop olmadı.

Sonra aklıma bir şey geldi. Telefonda mobil internet ile Yapı Kredi mobil uygulamasından TurkNet faturası sorgulamayı denedim ve "Kurum Hatası" aldım. Tek bozuk olan oydu.

Yani genel merkezde ciddi bir şey oldu muhtemelen.
Olayın aşağıdaki durumla belki bir ilgisi olabilir o halde:

TT'ye geçtiğimden beri bayağı rahatım. Zartzurtnet zıkkımfiber vs. gibi firmalardansa kafa ağrıtmıyor en azından.

Şu aynı anda birden fazla gelen "beğenmedim"lerin sebebi nedir? Aranızda grup falan mı kurdunuz? Ben deneyimlerimi yazmışım millet babasının firması gibi gelip savunuyor başkalarını.

TT'den kurtulalı 2-3 yıldan fazla oldu. Çöp ADSL'den 1000/1000 fibere geçtim direkt. Geçen gün TT fiber çekti binaya, artık TT geçersiniz abi diyor. TurkNet'te sözleşme yok zaten, rahat çıkarsın diyor. Ben mal mıyım, sizin rezil internet hızlarınızı kullanmaya dedim. Adam bana diyor ki, TurkNet 1000/1000 veremez abi, sen bilmiyorsun dedi. PC açık, gel hız testi yapayım dedim, 800'leri gördü, az çıktı dedim şansına, normalde 900'leri görüyoruz dedim. Adam sesini çıkarmadan çıktı gitti, salak sanıyor herkesi bunlar. İçimden güzel sövdüm ona, o da ayrı bir konu :D

Buna benzer bir şey olabileceğini kesinti sırası düşünmüştüm.

Ayrıca TurkNet özel bir şirket. Turkcell ve Turk Telekom ise borsada işlem görüyor.

Şu an sadece umarım TurkNet bir şeyleri batırmıştır da sorun olmuştur geçici diyorum. Türkiye'deyiz ve böyle şeylere yorum yaparken iki kere düşünüyorum artık. :D

TT'den kurtulalı 2-3 yıldan fazla oldu. Çöp ADSL'den 1000/1000 fibere geçtim direkt. Geçen gün TT fiber çekti binaya, artık TT geçersiniz abi diyor. TurkNet'te sözleşme yok zaten, rahat çıkarsın diyor. Ben mal mıyım, sizin rezil internet hızlarınızı kullanmaya dedim. Adam bana diyor ki, TurkNet 1000/1000 veremez abi, sen bilmiyorsun dedi. PC açık, gel hız testi yapayım dedim, 800'leri gördü, az çıktı dedim şansına, normalde 900'leri görüyoruz dedim. Adam sesini çıkarmadan çıktı gitti, salak sanıyor herkesi bunlar. İçimden güzel sövdüm ona, o da ayrı bir konu :D
Tek altyapı TT ve Turknet üzerinden aldığım hizmet berbattı.