Turknet'e geçilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemkaraca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 67
  • Görüntüleme Görüntüleme 690
  • Etiketler Etiketler
    turknet
@kompetankedi, yeni işe girmiş mt denk gelse bile, TurkNet uygulaması üzerinden destek alamadım. Gün içinde aranacağım söylenip aranılmadım. Ayrıyeten 2 kez daha sorun yaşamıştım onlarda da kendi sorunumu kendim modem ayarlarından çözdüm. TurkNet'in tek bildiği kabloyu çıkar tak deyip bir çözüm bulamayınca evine teknik ekip yönlendirmek. Yönlendirdikleri teknik Ekip'te eh işte onların da çok farkı yok.

Hocam ben şu an TürkNet'e geçiyorum. TT VDSL altyapısında uygulama üzerinden talep açtım, 5 dakika içinde sonuçlandı. Babamlar Yalova'da TT fiber altyapısında TürkNet kullanıyor. Fiber kablo, TT'nin rezalet işçiliği yüzünden ezildi. Sorunu 4 günde hallettiler; 2-3 kere TT ekiplerini de darladılar. Yani ben şu ana kadar olumsuz bir şey yaşamadım.

illa buraya tak tak kanıt olarak ekran görüntüsü atıp yaşadığım her rezilliği atmama gerek yok bence. bir ton sorun yaşadım, hepsinde de kendi sorunumu kendim çözdüm. gerek ai ile gerek reddit ile araştırıp çözdüm. misal oyuna girerken internet kopup duruyordu kendim çözdüm. gidip başkaları aynı sorunu yaşarsa uğraşmasın diye konu bile açtım. Çözüm: CS2 & Rust gibi oyunlarda topluluk sunucularına bağlanınca internet kesiliyor

@kompetankedi

al araştır bir sürü aynı sorunu yaşayan görürsün kendi çözümünü kendin yaratacaksın bazen mt bomboş çarlar.

Zaten ben sana sorun yaşarsın veya TurkNet komple çöp bir firma demedim ki benim başımdan geçen olaylar bunlar hepsi kanıtlı şeyler arkasında duramayacağım lafı söylemem iftira falan da atmıyorum firmaya. Bana destek olunsa zaten TurkNet destek te efsane derdim. Ama bana uygulanan tarife bu. Hem zaten bütün firmaların mt bilgisiz hiçbir şeyden anlamıyorlar. Oyun dediğin zaman oyun ne falan diyorlar. CS2 diyorsun CS2 ne diyor eleman, kabloyu çıkar tak diyor.

Allah aşkına, tamamıyla %100 sorunsuz bir altyapı bulmak imkansıza yakın ama aralarında en düzgünü bence, Türknet. TTNET altyapısı da olsa kendi altyapısı da olsa TürkNet. Bu şaşmaz.

Ben de 2 aydır sorun yaşıyorum DNS çözümlemede, modemden zannediyorduk Keenetic Hopper var, ama santralin yazılımındanmış ve TürkNet'in yapacağı bir şey yok mesela. Tamamen TTNET kaynaklı çünkü altyapı onların ve hiçbir şekilde düzeltmiyorlar.

Ben gelip burada hangi firmayı kötüleyeyim şimdi? Çözüm olmak, çözüm bulmak lazım. Kötüyü herkes anlatır, önemli olan iyiyi olabildiğince anlatabilmek bence.

Hocam, ben tamamen sorunsuz demiyorum, zaten sorun yaşayan var. Bana sorunsuz bir firma söyleyin, ilk ben geçerim. Şu an genel olarak tüm firmalar ile karşılaştırıldığında TürkNet en sorunsuz ve kullanıcı dostu. Gidip modem içinden PPPoE bilgilerini çalmakla uğraşmıyorum
.

Allah aşkına, tamamıyla %100 sorunsuz bir altyapı bulmak imkansıza yakın ama aralarında en düzgünü bence, TurkNet. TTNET altyapısı da olsa kendi altyapısı da olsa TurkNet. Bu şaşmaz.

Adamların verdiği Modem'de default yüksek güvenlik, anti DDoS saldırısı açık halde geliyor. Bu ne demek biliyor musun? Bir sunucuya bağlanırken benim internetimi korumaya alıyor demek. Kapatıyor interneti kesiyor. Ben bunu kendim araştırıp öğrenmek zorunda mıydım peki. 3 kez bunun için mt aradım 1 kez gelip modem değişildi. Ben kendim öğrenip halettim bu ayarları vs. e ben ne desteğini almış oldum bu durumda?

Benzer sorunu ben de yaşadım. Çağrı merkezi çalışanının teknik terimleri bilmiyor, daha bilgili bir teknik ekip çalışanı istiyorum dedim ve ertesi gün beni teknik ekipten bir arkadaş aradı ve 1 hafta boyunca 2-3 günde bir arayıp bilgilendirdi.

Sen sorun yaşamışsın, ben de sorun yaşadım ama çözümü bir şekilde sundular. Ama bu, Türknet'in iyi olmadığı anlamına da gelmiyor bence. Hâlâ piyasadaki en az sorun çıkaran firma. TTNET ve diğer firmalarda yaşanılan sorunların yanında Türknet'in sorunları çok ufak ve komik kalıyor bence.

PPPoE bilgilerini çalmakla uğraşmıyorum.

Bu ne demek bilmiyorum. TurkNet eh işte en sorunsuzu yine de diyemem. Türk Telekom'dayken hiç sorun yaşamamıştım şahsen TurkNet'te 3 kez falan sorun yaşadım. Kendim çözdüm. Türk Telekom'da hızım rezalet miydi değildi VDSL 100Mbps işte 20Mbps upload TurkNet'te 1000'e 1000 alıyorum eyvallah ta arada destek de olun o kadar para veriyoruz değil mi?

Orası öyle arkadaşım var, Kablonet diye bir şey kullanıyor. Sorunlarını, hızının kötülüğünü anlatsam benim yaşadığım sorunların yanında hiçbir şey.

Modem/router'a girdiğiniz 123456789@turk.net ve şifreniz var ya hocam, onlar PPPoE bilgileri oluyor. Bu bilgiler ile IP adresi alıyorsunuz. SansürOnline ise bu bilgileri paylaşmıyor ki modem ya da router değiştirmeyelim, DPI ve DNS yasaklarını aşamayalım diye adeta poposunu yırtıyor.

Bir ara fiber kablonun direkt modeme girdiği, GPON'lu router kurulumu yapmaya başlamışlardı. Ancak cihazlar o kadar sorunluydu ki artık ONT'li kurulum yapıyorlar diye biliyorum. Bu GPON'lu router'lardan PPPoE bilgilerini, ONT'li kurulumlardaki router'lar kadar kolay çalamıyorsunuz. Hatta bazı durumlarda hiç çalamıyorsunuz.

Kendileri direk altyapı kurmayı bilmiyor hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…