Turknet'e geçilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cemkaraca
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 67
  • Görüntüleme Görüntüleme 702
  • Etiketler Etiketler
    turknet

TurkNet'te de modem arayüzünde bazı gizlenmiş ayarlar var, neden gizliyorlar anlamıyorum. Örneğin QoS ayarları falan, hayır bunlara niye izin vermezsin ki. Sana ne? adam parasını verdiği ürüne istediği işlemi yapsın. Bu firmaların bu tatsızlıkları sinirimi bozuyor.

Haklısın, bak ben uzun yıllardır bunun kavgasını veriyorum TTnet, Türksat ve Türknet ile.

Ve ne gördüm biliyor musun, TTnet bir şekilde engellemeye çalışıyor diğer firmaları, ya bilerek ya da bilmeyerek ama bu açık ve net. Benim gördüğüm bu.

Sen diyebilirsin nereden anladın diye, son 2 aydır yaşadıklarımı sana anlatsam TTnet ekipleriyle beni o kadar iyi anlarsın ki. Ama burada anlatamam işte, insanlar zor durumda kalabilir çünkü.

Ben hayatımda görmediğim ya da yaşamadığım ya da kullanmadığım bir olayı ya da bir firmayı burada gelip al kullan demem asla.

Sen kötü şeyler yaşamışsın ama çözümü kendin bulmuşsun, bak benim çözümüm yok. Şu an yaşadığımı yaşayan bir başkası da yok ama ben yine de iyiyi çağırmaya çalışıyorum.

Senin yapman gereken, sana o bilgileri veremeyen kişileri geri bildirim ile cezalandırman, cezalandır ki onlar da öğrensin ve bu süreç bir daha meydana gelirse senin gibi sorun yaşamasın bir başkası.

Yaşamış olduğun MT sorunu herhangi bir firma sorunlu olayı çıkmaz buradan onu demeye çalıştım

Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama anlamışsındır sanıyorum

Hocam bunun kıralını TT ve sansüronline yapıyor mesh özelliğini kapatıyorlar yav neden yani Wi-Fi çekmiyor bırak mesh yapim hazır router destekliyor işte tekelleşmenin eksileri hocam TurkNet gibi özgürlükçü 2-3 firima daha gelse off.

Elim ayağım titredi

O ayarı da bilmiyorum sadece QoS yapacaktım bir ara heves etmiştim gizlemişler çoğu ayarı TurkNet'in modem paneli bayağı boş bir şey yok gibi, Sonra rootla olduğunu öğrendim ona da bozarım diye bulaşmak istemedim.

Elim ayağım titredi

Neden

Root atarken bozarsanız reset düğmesi ile Root'u silebilirsiniz aklınızda olsun bende sansüronline verdiği HG255s Router'ı rootladım iade ederken reset atacağım.

Neden

Root atarken bozarsanız reset düğmesi ile Root'u silebilirsiniz aklınızda olsun bende sansüronline verdiği HG255s Router'ı.

O kablolama nedir öyle ya VDSL de bile bu karmaşa yok, desibel sorunu yok diye birbirine karıştırmışlar kabloları Benim apartmanımda böyle bir kablolama olacak fiberde, o firmayı öperim

Root atarken bozarsanız reset düğmesi ile Root'u silebilirsiniz aklınızda olsun bende sansüronline verdiği HG255s Router'ı.

Teşekkürler. Geçen gün Wi-Fi sorunu yaşamıştım biliyorsunuz, siz ısınıyor falan olabilir demiştiniz. Modemi arkasından resetledim, Wi-Fi şifresi değişmedi. Sonra modem panelinden fabrika ayarlarına döndürdüm yine Wi-Fi şifresi değişmedi. En son elimle Wi-Fi şifresi değiştim sağlam bir şifre oluşturdum. MHz sabitledim ayarlardan. Sonra düzeldi gibi şu anlık sorun yaşamıyorum. Niye bu Wi-Fi şifresi sabit kaldı peki ben reset atmama rağmen?

Karşılaştırma sitelerine bakarsanız yurtdışı sunucularda en düşük ping değerlerine sahip olan TurkNet. TurkNet Gigafiber kullanıyorum, koydukları modemden dolayı Wi-Fi hızından hiç memnun değilim ancak bilgisayarda Ethernet kullanıyorum, çok memnunum. Ping değerleri de çok iyi.

Modem konusunda da Keenetic ve ASUS QoS konusunda çok iyi, SansürOnline engelliyor ama diğer firmalar özellikle TurkNet karışmıyor ve ben şu anki sorunum dışında QoS ayarı yapmıştım ve A+'ya çok ufak kayıplarla yapabilmiştim Keenetic Hopper Router'da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…