İnternet paketim 75Mbps olarak belirlenmişti ilk geçişimizde (yaklaşık 1 hafta önce) 67-68 Mbps alabiliyordum. Ve bu sorun değildi benim için. Ardından çok sık 5 dakikda bir bazen 10 dakikada bir sürekli sıklıkla bir kopmalar yaşandı. Desteğe başvurduğumuzda da bize verilen yanıt altyapınızın desteklemediğini stabil bir kullanım için 50Mbps'e internetinizi sabitleyelim oldu. Madem desteklemiyordu nasıl koparak dahi olsa ben bu hızları alabildim, sizce ne yapmayalım hocalarım?
Detaylar
Kim cevapladı?Hat Değerlerim Ektedir.
Hocam Tenda V12 modem kullanıyorum hangi bölümden olur SNR margin ayarı.
Sakın yaptırma. Aynısını ben de yaşadım. Modem iyiyse SNR margin ayarı olur ona +1 ver kopma yaşamazsın. Gene olursa +1 olarak arttırıp dene.
Dosya Ekleri
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Hat değerlerim ektedir.
Benim modem ASUS. Yönetim ayarları kısmında. Aramanız lazım.
Benim modem ASUS. Yönetim ayarları kısmında. Aramanız lazım.
SNR Margin'i kaç yapayım peki hocam 21.9-22.2 şu an.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
SNR Margin'i kaç yapayım peki hocam 21.9-22.2 şu an.
Eksiden artıya doğru değerler olur. +1'den başlayın denemeye koparsa +2 yapın 1'er 1'er artırın. Ufak ufak hızı düşürür ama stabilleştirir. Onların kesmesinden iyidir.
Eksiden artıya doğru değerler olur. +1'den başlayın denemeye koparsa +2 yapın 1'er 1'er artırın. Ufak ufak hızı düşürür ama stabilleştirir. Onların kesmesinden iyidir.
Hocam aradım maalesef modemde böyle bir özellik yokmuş. Sadece veri kısmı var. TurkNet'te büyük ihtimal altyapı 67-68 de kopma yaptığı için 42'ye düşürmüş şimdi ne yapmalıyım 50'ye sabitlettiriyim mi hızı hocam ya da başka bir yolu var mı?
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Hocam aradım maalesef modemde böyle bir özellik yokmuş. Sadece veri kısmı var. TurkNet'te büyük ihtimal altyapı 67-68 de kopma yaptığı için 42'ye düşürmüş şimdi ne yapmalıyım 50'ye sabitlettiriyim mi hızı hocam ya da başka bir yolu var mı?
Maalesef tek yolu bu modem almanız gerekebilir. Ya da diğer şekilde.
Bir forumda snr değeri ile alakalı bir yazı buldum hocam bir bakar mısınızMaalesef tek yolu bu modem almanız gerekebilir. Ya da diğer şekilde.
Boşuna SNR ayarı yapmak için yeni cihaza para vermeyin bence. Bunu hemen her cihazda yapabiliyorsunuz. Örneğin yaklaşık 10 yıllık Airties 5650 modemde telnet üzerinden; kullanıcı adı: root şifre:kendi şifreniz şeklinde telnet bağlantısı kurup, aşağıdaki örnek komutlarla sabitleme yapmak mümkün.
xdslctl info --vendor
Mesela 50/8 mbps profili
xdslctl configure --maxDataRate 51200 8192 100000
xdslctl info --vendor
Mesela 50/8 mbps profili
xdslctl configure --maxDataRate 51200 8192 100000
AyranWarrior
Çalışkan
Aynısıni ben de yaşadım. Sırf bu yüzden TurkNet'i kullanmayı bıraktım.
Son düzenleyen: Moderatör: