Hocam, öncelikle siz Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden Turknet aboneliğine sahipsiniz. Gigafiber olarak isimlendirilen altyapı, Turknet'e ait olan altyapı. Burada kafa karışıklığı olmasın.
Turknet bilgileri açık olarak verdiği için istediğiniz cihaza girerek kullanabilirsiniz. Neden MAC adresi değiştirme gereği duyuyorsunuz tam olarak anlayamadım.
Türk Telekom altyapısında farklı modem kullanmak istediğinizde modemin ağa bağlanabilmesi için VLAN ID girmeniz gerekiyor. Bu ID de değişiklik gösterebiliyor. Bu konuda Türk Telekom altyapısında kullanıldığını bildiğimiz VLAN ID'leri listeleyeceğiz.
Türk Telekom VLAN ID'ler
35 - En sık kullanılan VLAN ID
191 - Mersin Mezitli
201 - Türk Telekom Fiber - Eskişehir/Tepebaşı
478 - Edirne/Keşan
699 - Diyarbakır'daki bir okurumun sorunu bu VLAN ID ile çözülmüştü
Maalesef hocam. VLAN'i hem manuel olarak 55 seçmeyi hem de Turknet_VDSL ve Türk Telekom_VDSL seçeneklerini denedim, bu sefer MAC adresini de klonlamadım, ama olmadı. Telefon kablosunun bağlı olduğundan emin olun diyor ama benim ev telefonu servisim yok.
Maalesef hocam. VLAN'i hem manuel olarak 55 seçmeyi hem de turknet_vdsl ve Türk telekom_vdsl seçeneklerini denedim, bu sefer MAC adresini de klonlamadım ama olmadı. Telefon kablosunun bağlı olduğundan emin olun diyor ama benim ev telefonu servisim yok.
Hayır hocam, bildiğim kadarıyla kullanmıyorum. Zaten modeme taktığım herhangi bir telefon da yok. Telefon hattı olsa DSL girişine kablo takılı olması gerekir, değil mi?
Hayır hocam, bildiğim kadarıyla kullanmıyorum. Zaten modeme taktığım herhangi bir telefon da yok. Telefon hattı olsa DSL girişine kablo takılı olması gerekir, değil mi?
Dediğim gibi Türk Telekom fiber altyapıyla Turknet fiber kullanıyorum diye biliyorum. Down/up hızım 1000'e ~65. Duvara bağladığım ethenet kablosunu modemin WAN portuna taktığıma dikkat ediyorum.
Dediğiniz her şeyi yaptım hocam. Add kısmı bu şekilde, telefon veya WAN hattı arasında herhangi bir seçim sunmuyor. 55 ile de 35 VLAN ID ile de denedim, olmuyor. MAC adresi klonlayarak ve klonlamadan da denedim, iki türlü de olmuyor.