shruux

Becerikli
Selam, bazılarınızın bildiği üzere fiber altyapı döşenmeye başladı bulunduğum bölgeye. Şu anda dairelere kablo çekilmesi bitmiş durumda, fiber kutusu eksik; sadece o da geldikten sonra süreç bitmiş sayılır denebilir. Ben şu anda Superonline kullanıyorum, Superonline'da 700-800 TL arasında paketler mevcut, yanlış hatırlamıyorsam 200 Mbps hız 750 TL olmalı. Bu paketi alırsam gerçekten o hızları alabilir miyim? Turknet'te paket sistemi yok, altyapı geliştikçe artıyor diye bir şey duymuştum birinden, bu doğru mu? Turknet'te 200 Mbps hızları görebilme şansım var mı? Yoksa Turknet sadece 100 Mbps verip fiyata ek olarak GigaFiber mi sunuyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, bazılarınızın bildiği üzere fiber altyapı döşenmeye başladı bulunduğum bölgeye. Şu anda dairelere kablo çekilmesi bitmiş durumda, fiber kutusu eksik; sadece o da geldikten sonra süreç bitmiş sayılır denebilir. Ben şu anda Superonline kullanıyorum, Superonline'da 700-800 TL arasında paketler mevcut, yanlış hatırlamıyorsam 200 Mbps hız 750 TL olmalı. Bu paketi alırsam gerçekten o hızları alabilir miyim? TurkNet'te paket sistemi yok, altyapı geliştikçe artıyor diye bir şey duymuştum birinden, bu doğru mu? TurkNet'te 200 Mbps hızları görebilme şansım var mı? Yoksa TurkNet sadece 100 Mbps verip fiyata ek olarak GigaFiber mi sunuyor?

Eğer TurkNet kendi fiberini çekiyor ise 1000-1000 alırsın. Fiyatı da 699 TL.
Ama TTNET çekiyor ise fiber altyapıyı 200 TL fark ile 1000-50 veriyor, onun da fiyatı 699+200 TL. TurkNet'te, 200 TL vermem TTNET üzerinden TurkNet fiber kullanırım diyorsan da 100-20 veriyor, o da 699 TL.

TurkNet, kendi altyapısının (GigaFiber) bulunduğu bölgelerde 700 TL karşılığında 1000 Mbps indirme (download) ve 1000 Mbps yükleme (upload) hızı sunmaktadır.

Eğer Türk Telekom FTTH fiber altyapısı varsa, 700 TL'ye 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızı alınabilmektedir. Ayda ek 200 TL fark verilmesi durumunda ise bu hızlar 1000 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme seviyesine çıkarılabilmektedir.

TurkNet, Superonline fiber altyapısını ise kullanmamaktadır.

TurkNet, kendi altyapısının (GigaFiber) bulunduğu bölgelerde 700 TL karşılığında 1000 Mbps indirme (download) ve 1000 Mbps yükleme (upload) hızı sunmaktadır.

Eğer Türk Telekom FTTH fiber altyapısı varsa, 700 TL'ye 100 Mbps indirme ve 20 Mbps yükleme hızı alınabilmektedir. Ayda ek 200 TL fark verilmesi durumunda ise bu hızlar 1000 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme seviyesine çıkarılabilmektedir.

TurkNet, Superonline fiber altyapısını ise kullanmamaktadır.

Altyapıyı TT çekti zaten hocam. Peki bu altyapı ile Superonline 200 Mbps paketini alsam o hızları görebilir miyim gerçekten? Superonline TT altyapısını kullanıyormuş TT'de çalışan arkadaşımdan aldığım bilgiye göre.

Altyapıyı TT çekti zaten hocam. Peki bu altyapı ile Superonline 200Mbps paketini alsam o hızları görebilir miyim gerçekten? Superonline TT altyapısını kullanıyormuş TT'de çalışan arkadaşımdan aldığım bilgiye göre.

FTTH fiber ise 200Mbps alırsın ama bence sansüronline tercih etme TurkNet tercih et.

Altyapıyı TT çekti zaten hocam. Peki bu altyapı ile Superonline 200 Mbps paketini alsam o hızları görebilir miyim gerçekten? Superonline TT altyapısını kullanıyormuş TT'de çalışan arkadaşımdan aldığım bilgiye göre.

Kendini sınırlatma firmalara, Türknet 100-20 al memnun kalırsan +200 daha verip 1000-50'ye çekersin ;)

FTTH fiber ise 200Mbps alırsın ama bence sansüronline tercih etme TurkNet tercih et.
FTTH dediğiniz kapıya kadar fiber ise sanırım evet, daire kapısına çekilen kabloların fiber olduğunu düşünüyorum. TurkNet'e geçip geçmeme konusunda hala kararsızım. Ben Superonline'da bugüne kadar sorun yaşamadım. TurkNet'de memnun olmayan kişilerde gördüm (elbet Superonline'da da vardır). TurkNet'e geçersem ve başım ağrırsa diye endişeliyim biraz. Ona da komple fiber işi bittiğinde karar vermiş olurum tahminimce.

Kendini sınırlatma firmalara, Türknet 100-20 al memnun kalırsan +200 daha verip 1000-50'ye çekersin ;)
Evde internet kullanan tek benim, diğerleri 10Mbps bile olsa yeter derler :D O nedenle bilemiyorum hocam. Tam emin değilim nasıl yapacağıma. İnternet babamın üstüne kayıtlı zaten, bütçe aşmaz ise 1000Mbps için düşünmeden TurkNet derim zaten. Sorun yaşarsam da başka firmaya geçerim geri TurkNet o konuda rahat gibi.

FTTH dediğiniz kapıya kadar fiber ise sanırım evet, daire kapısına çekilen kabloların fiber olduğunu düşünüyorum. TurkNet'e geçip geçmeme konusunda hala kararsızım. Ben Superonline'da bugüne kadar sorun yaşamadım. TurkNet'de memnun olmayan kişilerde gördüm (elbet Superonline'da da vardır). TurkNet'e geçersem ve başım ağrırsa diye endişeliyim biraz. Ona da komple fiber işi bittiğinde karar vermiş olurum tahminimce.

Evde internet kullanan tek benim, diğerleri 10Mbps bile olsa yeter derler :D O nedenle bilemiyorum hocam. Tam emin değilim nasıl yapacağıma. İnternet babamın üstüne kayıtlı zaten, bütçe aşmaz ise 1000Mbps için düşünmeden TurkNet derim zaten. Sorun yaşarsam da başka firmaya geçerim geri TurkNet o konuda rahat gibi.

Aynen öyle, sözleşme olamadığından çıkarsın ama fiberde kolay kolay sorun olmaz, genelde VDSL'de sorun çıkıyor, o da TTNET altyapısından kaynaklı yine. Ben de bekliyorum, gigafiber gelecek birkaç aya, sabrediyorum.