Merhaba arkadaşlar,

Turknet'i iptal ettim. Şunu merak ediyorum: Yeniden abone olursam yeni kablo mu çekecekler? Çünkü binadaki kutuda portu değiştireceklermiş. "Aktif porta geçeceğiz." dediler.

18 gündür genel arıza sorunum var ve internet tamamen kesik durumda. Başka porta geçince bu sorunu çözerler mi? Yeni kablo çekmek gerekiyor mu?

Bir de internet aboneliğini iptal edince modemi iade etmemi istiyorlar. Neden modemi iade etmem gerekiyor?

Kısacası:

• İnternet aboneliğinde aktif olmayan port, aktif olan port ile değiştirilince yeni kablo çekilmesi gerekir mi?
• Abonelik iptal edilince neden modemi iade etmemi istiyorlar?

Merhaba arkadaşlar,

Turknet'i iptal ettim. Şunu merak ediyorum: Yeniden abone olursam yeni kablo mu çekecekler? Çünkü binadaki kutuda portu değiştireceklermiş. "Aktif porta geçeceğiz." dediler.

18 gündür genel arıza sorunum var ve internet tamamen kesik durumda. Başka porta geçince bu sorunu çözerler mi? Yeni kablo çekmek gerekiyor mu?

Bir de internet aboneliğini iptal edince modemi iade etmemi istiyorlar. Neden modemi iade etmem gerekiyor?

Kısacası:

• İnternet aboneliğinde aktif olmayan port, aktif olan port ile değiştirilince yeni kablo çekilmesi gerekir mi?
Modem size ücretsiz olarak veriliyor. Bir tür emanet sistemi. O yüzden. Sen o modemin parasını vermiyorsun yani. Port aktifliğinden kastettiğini anlamadım. Altyapın ne tam olarak?

Merhaba arkadaşlar,

Kısacası:

Çünkü modemi size satmıyorlar, paket kapsamında kullandığınız süre boyunca kiralıyorlar. Fatura tutarına bakarsanız aslında modem kullanım ücreti gibi bir kalem görebilirsiniz. TurkNet bunu faturaya dahil ettiği için göremeyebilirsiniz ancak çoğu ISS sizden modem kullanım ücretini ayrı olarak alır.

Örnek olarak TT tarifesi 1.000 TL ise ve modem kullanım ücreti de 75 TL ise toplam tarife bedeli 1.075 TL olur. Benim örneğimde bu şekilde. TurkNet için de faturanıza bir bakın.

1789292074235.webp

Modem size ücretsiz olarak veriliyor. Bir tür emanet sistemi. O yüzden. Sen o modemin parasını vermiyorsun yani. Port aktifliğinden kastettiğini anlamadım. Altyapın ne tam olarak?

Anladım hocam. Ben Turknet'e sorduğumda ben aboneliği iptal edince sizin port devre dışı kaldı dedi yeni abonelik açarsam yeni aktif porta geçilecek dediler. Altyapım GigaFiber.

Çünkü modemi size satmıyorlar, modemi paketin içerisinde size kullandığınız süre boyunca kiralıyorlar. Fatura tutarına bakarsanız aslında modem kullanım ücreti gibi bir şey görebilirsiniz. Turknet bunu faturaya dahil ettiği için göremeyebilirsiniz; ancak çoğu ISS sizden modem kullanım ücretini ayrı olarak alır. Örnek olarak TT 1.000 TL ise modem kullanım ücreti ayrı olarak 75 TL ise toplam tarife bedeli 1075 TL olur. Benim örneğimde bu şekilde, Turknet için faturanıza bir bakın.

Eki Görüntüle 280067

Ben parasını verdim mi tam hatırlamıyorum ya 3 yıllık aboneyim çünkü unuttum.

Anladım hocam. Ben Turknet'e sorduğumda ben aboneliği iptal edince sizin port devre dışı kaldı dedi yeni abonelik açarsam yeni aktif porta geçilecek dediler. Altyapım GigaFiber.
Zaten sizin ev veya apartmana yetecek kadar port olması lazım. Ondan kast ettiği şey başka biri abone olursa sizin port ona devredilecek, siz geri abone olduğunuzda başka bir porta aktaracaklar.