Megas

Uzman
2024 yılı boyunca nadiren bağlantı problemi yaşadığım TurkNet bu yıl sık sık arıza ve bakım sebepli olduğunu söyleyerek kesintiler yapıp duruyor. Sadece geçen aydan bu yana 8+ kesinti yaşandı. Her seferinde TT kaynaklı olduğu söyleniyor. Ev sunucusu, güvenlik kamerası vb şeylere erişim gittiğinden çokça zora sokuyor. Bunun gibi problemler yaşamış olan var mı? Anladığım kadarıyla problem geçici çözümle geçiştiriliyor ve sürekli tekrar ediyor bunu kesin çözüme ulaştırmak için nereye başvurmam gerekiyor?

Konum İstanbul Ümraniye.
Benzer durumda olan var mı?

2024 yılı boyunca nadiren bağlantı problemi yaşadığım TurkNet bu yıl sık sık arıza ve bakım sebepli olduğunu söyleyerek kesintiler yapıp duruyor. Sadece geçen aydan bu yana 8+ kesinti yaşandı. Her seferinde TT kaynaklı olduğu söyleniyor. Ev sunucusu, güvenlik kamerası vb şeylere erişim gittiğinden çokça zora sokuyor. Bunun gibi problemler yaşamış olan var mı? Anladığım kadarıyla problem geçici çözümle geçiştiriliyor ve sürekli tekrar ediyor bunu kesin çözüme ulaştırmak için nereye başvurmam gerekiyor?

Konum İstanbul Ümraniye.

İnternet sitesinden yardımcı olurlar TurkNet'in sitesine kimlik şifreni gir canlı desteğe derdini anlat yardımcı olurlar ben oraya soruyorum. Sıkıntı çıktığında.

Konum İstanbul Ümraniye.
Geçenlerde sık sık kopma sorunu bende de vardı. Bu durumu yaşamadan birkaç gün önce paket hızını yükselttirmiştim. Sonra öğrendim ki paketi yükselten kişi altyapı destekliyor mu desteklemiyor mu bakmadan yapmış. Eski hıza düşüttürdüm şu anda sorun yok. Zaman zaman internet simgesi kırmızı oluyor ama oyun anında vesaire anlık kopma birkaç gündür yok. Eğer bakım sebepli diyorlarsa beklemekten başka çareniz yok, yine de böyle bir değişikliğe gittiyseniz diye bilgilendirmek istedim.

Son düzenleme:

Konum İstanbul Ümraniye.
Eğer hattın çok kaliteli değilse ve sen yüksek hızlar almaya çalışıyorsan bu durum sinyal gürültünü arttırır ve bu da kopma problemine neden olur. DSL birden gider tekrar bağlanır tekrar gider vesaire. Sinyal gürültünü bir test ettirip, santralle arandaki mesafeye göre internet hızını biraz aşağı çektirerek stabil bağlantı yakalayabilirsin. Benim 95 aldığımda giden internet 75'e çektiğimde akıyordu mesela.

Eğer kesintiler bakım çalışması kaynaklı ise ne buradakilerin ne de senin yapacağın bir şey zaten yok.

Bağlantı kalitemde bir problem yok uzun süredir stabil bir şekilde kullanıyordum zaten güncel olarak da değerlere baktığımda sorun gözükmüyor. Altyapıda bir problem var ve Türknet destek hattı sadece arıza giderilene kadar telekomu bekliyor sorun çözülünce arızanız devam ediyor mu diye soruyor. Sebep ne, müşteri sürekli mağdur oluyor şu işi bi sorup çözelim diyen yok açıkcası. Benim burada türk telekoma mı başvurmam gerekiyor yoksa türkneti mi ittireceğim telekomla işi halledin diye

Bağlantı kalitemde bir problem yok uzun süredir stabil bir şekilde kullanıyordum zaten güncel olarak da değerlere baktığımda sorun gözükmüyor. Altyapıda bir problem var ve TurkNet destek hattı sadece arıza giderilene kadar Telekom'u bekliyor sorun çözülünce arızanız devam ediyor mu diye soruyor. Sebep ne, müşteri sürekli mağdur oluyor şu işi bir sorup çözelim diyen yok açıkçası. Benim burada Türk Telekom'a mı başvurmam gerekiyor yoksa TurkNet'i mi ittireceğim Telekom'la işi halledin diye.

TurkNet üzerinden arıza altyapı kaydı aç, durumun Türk Telekom ile paylaşıldığına dair bilgi iste.
Türk Telekom'un altyapı sorgulama aracını kullanarak port ve altyapı durumunu öğren.
gerekiyorsa durumun düzeltilmesi için Türk Telekom'a doğrudan başvur ve resmi kanallar üzerinden şikayet süreci başlat.

Yaklaşık bir haftadır bende ayni sorunu yasiyorum. Ve müşteri temsilcisine bağlanmak o kadar zor ki illallah ettiriyorlar. Dün durdum yere internet kesildi ve modemi kontrol ettim internet ışığı kırmızı yanıyor. Yaklasik yarım saat sonra müşteri temsilcisi ile görüştüm ve midemde uzaktan işlemler yaparken bir anda telefonu kapattı. Ne geri aradılar ne de mail yoluyla arıza çözüldü gibisinden mail geldi. Son zamanlarda çok sorumsuzca hareket ediyorlar.