alisabb2

Gelişen
Bir hafta önce Türk Telekom taahhüdüm bitti ve TurkNet’e geçtim. Altyapım en fazla 35 Mbps destekliyor. Yaklaşık 550 metre ileride fiber var ancak bana bakır kabloyla geldiği için hız düşüyor. TurkNet’te ilk 3 gün her şey sorunsuzdu; 33–34 Mbps download, 7 Mbps upload alıyordum. Ancak bir haftadan sonra hızlarım 20–21 Mbps download, 4 Mbps upload seviyelerine düştü.

Destek ekibine yazdım, 'çözüldü' dediler ama sorun devam etti. Tekrar bildirdiğimde Türk Telekom saha ekibinin geleceği söylendi. Ertesi gün Türk Telekom aradı, evin konumunu söyledim fakat eve gelmeden mahallede dolaşıp gitmişler. Yeniden TurkNet’e yazdım, yine 'çözüldü' denildi. Bir de her gece 00.00’dan sonra hız daha da düşüyor. Sizce Türk Telekom'a tekrar geçiş yapayım mı?

1771113507597.webp

Bir de ben kendi evimin altyapısını sorguladığımda altyapı bulunamadı diyor ama yanımdaki komşumun kapı numarasını yazdığımda sonuçlar çıkıyor. Örnek:

Benimki:
1771113396496.webp

Komşumun:
1771113448566.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir hafta önce Türk Telekom taahhüdüm bitti ve TurkNet'e geçtim. Altyapım en fazla 35 Mbps destekliyor. Yaklaşık 550 metre ileride fiber var ancak bana bakır kabloyla geldiği için hız düşüyor. TurkNet'te ilk 3 gün her şey sorunsuzdu; 33–34 Mbps download, 7 Mbps upload alıyordum. Ancak bir haftadan sonra hızlarım 20–21 Mbps download, 4 Mbps upload seviyelerine düştü.

Destek ekibine yazdım, 'çözüldü' dediler ama sorun devam etti. Tekrar bildirdiğimde Türk Telekom saha ekibinin geleceği söylendi. Ertesi gün Türk Telekom aradı, evin konumunu söyledim fakat eve gelmeden mahallede dolaşıp gitmişler. Yeniden TurkNet'e yazdım, yine 'çözüldü' denildi. Bir de her gece 00.00'dan sonra hız daha da düşüyor. Sizce Türk Telekom'a tekrar geçiş yapayım mı?

Eki Görüntüle 227213

Bir de ben kendi evimin altyapısını sorguladığımda altyapı bulunamadı diyor ama yanımdaki komşumun kapı numarasını yazdığımda sonuçlar çıkıyor. Örnek:

Benimki:Eki Görüntüle 227209

Komşumun:Eki Görüntüle 227211

TurkNet GigaFiber kullanıyorum güzel ama normal VDSL için Türk Telekom bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu mesafede bakır altyapıda sağlıklı internet kullanmak artık zor. Türk Telekom'a geçerseniz değişen tek şey Türk Telekom baltalamasının durması olacak. Başka operatörlere gittiklerinde eve gitmeme, arızalı port verme gibi işler yapıyorlar maalesef.

Türk Telekom kendi altyapısını kullanan firmaların müşterilerine zulüm olmaya yemin etmiş. Sorun yaşanmayan bir muhitte değilseniz baş ağrısı, başka şey değil.

Bu mesafede bakır altyapıda sağlıklı internet kullanmak artık zor. Türk Telekom'a geçerseniz değişen tek şey Türk Telekom baltalamasının durması olacak. Başka operatörlere gittiklerinde eve gitmeme, arızalı port verme gibi işler yapıyorlar maalesef.

Türk Telekom kendi altyapısını kullanan firmaların müşterilerine zulüm olmaya yemin etmiş. Sorun yaşanmayan bir muhitte değilseniz baş ağrısı, başka şey değil.

Çok haklısınız hocam. TT abonesi olmadığım için ilgilenmiyorlarda bıktım bu sorunlardan. Maalesef TT'ye geçiş yapacağım tekrardan ama bir şey gördüm Tivibu'lu paket alırsam daha çok ilgileniyormuş galiba veya fiber hat çekiyorlarmış ama sonra Tivibu'yu iptal edince zulüm yaşatıyorlamış başka forumlarda okudum sizce Tivibu'lu pakete geçilir mi veya başka hangi pakete geçilmeli?

1771150168701.webp

1771150397388.webp

1771150451596.webp

Çok haklısınız hocam. TT abonesi olmadığım için ilgilenmiyorlarda bıktım bu sorunlardan. Maalesef TT'ye geçiş yapacağım tekrardan ama bir şey gördüm Tivibu'lu paket alırsam daha çok ilgileniyormuş galiba veya fiber hat çekiyorlarmış ama sonra Tivibu'yu iptal edince zulüm yaşatıyorlamış başka forumlarda okudum sizce Tivibu'lu pakete geçilir mi veya başka hangi pakete geçilmeli?

Eki Görüntüle 227259

Eki Görüntüle 227262

Eki Görüntüle 227263

Türk Telekom'un kendi müşterisiyseniz ve "Prime" müşteri kategorisindeyseniz eğer, müşteri hizmetleri gerçekten yardımcı oluyor, sorunları çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yani Tivibu'nun sebep olduğu IPTV karmaşası bir şekilde çözülür ama koşul belli.

Türk Telekom'un kendi müşterisiyseniz ve "Prime" müşteri kategorisindeyseniz eğer, müşteri hizmetleri gerçekten yardımcı oluyor, sorunları çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yani Tivibu'nun sebep olduğu IPTV karmaşası bir şekilde çözülür ama koşul belli.
Hocam telefonda TT Prime müşterisiyim. Sizce hangi pakete geçmeliyim?

Başka operatörlere gittiklerinde eve gitmeme, arızalı port verme gibi işler yapıyorlar maalesef.
Sorun şu ki, internet farklı operatörden alındıysa Türk Telekom'un sorumluluğu oraya kadar zaten, bina içi/daire içi bölgelerde oluşan arızaların tespiti ve tamiri, internetin alındığı firmanın sorumluluğunda.

Anca işini sabırla yapan bir personele denk gelirseniz sorunu çözmeye yardım ediyorlar.