698

Deneyimli

Konu Başlıkları Gizle

1. 1 Türksat 6A özellikleri
Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Gururla söylüyorum ki ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A'yı başarıyla tamamladık. Şimdi uzaya gönderme aşamasındayız. Uydumuzun paketleme işlemleri de USET'te tamamlanmak üzere. 4 Haziran Salı günü ise milli gururumuz Türksat 6A uydumuz, Ankara'dan Antonov An-124 tipi uçakla ABD Florida'da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'na doğru yola çıkacak. Yaklaşık 17 saat sürecek yolculuğun ardından Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'nda SpaceX tesislerinde hangara iniş yapacak uydumuzun, burada yolculuk testleri yapılacak. Ayrıca Türksat 6A'nın yakıt dolumu işlemleri de SpaceX'e ait hangarda gerçekleştirilecek. Temmuzun ikinci haftasında da SpaceX'e ait Falcon 9 roketiyle uzaydaki konumuna gönderilmesini planlıyoruz."

Türksat 6A özellikleri​

• Faydalı Yük: 16 Ku-Bant Aktarıcı
  • Yörünge: 42˚ Doğu
  • Güç Üretimi: 7,5 kW
  • Tasarım Ömrü: > 15 Yıl
  • Kütle: Yaklaşık 4000 kg

Kaynak:

Gurur duydum reis-i cumhurumla. Gurur duydum Osmanlı evlatlarıyla! Bize heykeller ile değil bunlarla gelin. Malum kişiler ne anlar bunlardan onlar sadece dine saldırır heykel yapar.

Kendi uydumuzu taşıyacak teknolojimiz yok ama Allah'ın izniyle 2 sene içerisinde aya astronot göndereceğiz kendi milli imkanlarımızla.:rofl:

Her sene uydu gönderip duruyorlar ama hala önceki gönderdiklerinin ne işe yaradığını çözemedim. Hâlâ her şey Türksat 4A'da. Türksat 3A'dan 8K test yayını yapıyorlar birde hatta.
En son 15 Nisan 2023 tarihinde İMECE uydusunu göndermiştik hocam. Kendisi Türkiye'de üretilen bir yer gözlem uydusudur.

Bakan Uraloğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Gururla söylüyorum ki ülkemizin en büyük AR-GE Projesi Türksat 6A'yı başarıyla tamamladık. Şimdi uzaya gönderme aşamasındayız. Uydumuzun paketleme işlemleri de USET'te tamamlanmak üzere. 4 Haziran Salı günü ise milli gururumuz Türksat 6A uydumuz, Ankara'dan Antonov AN-124 tipi uçakla ABD Florida'da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'na doğru yola çıkacak. Yaklaşık 17 saat sürecek yolculuğun ardından Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'nda SpaceX tesislerinde hangara iniş yapacak uydumuzun, burada yolculuk testleri yapılacak. Ayrıca Türksat 6A'nın yakıt dolumu işlemleri de SpaceX'e ait hangarda gerçekleştirilecek. Temmuz'un ikinci haftasında da SpaceX'e ait Falcon 9 roketiyle uzaydaki konumuna gönderilmesini planlıyoruz."

Türksat 6A özellikleri​

• Faydalı Yük: 16 Ku-Bant Aktarıcı
  • Yörünge: 42˚ Doğu
  • Güç Üretimi: 7,5 kW
  • Tasarım Ömrü: > 15 Yıl
  • Kütle: Yaklaşık 4000 kg

Kaynak:

Türksat 6A'nın yayın kalitesinde bir fark var mı? Ayrıca merak ettim bizde bulunan D-Smart HD Dolby Digital destekli uydu alıcısında Türksat 5A neden yok ve Türksat 6A'yı da almayacak mıyız?

Türksat 6A'nın yayın kalitesinde bir fark var mı? Ayrıca merak ettim bizde bulunan D-Smart HD Dolby Digital destekli uydu alıcısında Türksat 5A neden yok ve Türksat 6A'yı da almayacak mıyız?
Bunun sebebi D-Smart'ın Türksat 3A/4A üzerinden yayın yapmasıdır. Türksat 5A ve 5B üzerinden sadece TRT ve Digitürk yayın yapıyor.