PiuuuuuTürkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu olacak olan Türksat 6A, uçuş ve anten testleri tamamlandıktan sonra Haziran ayının sonunda fırlatılması planlanıyor.
Eki Görüntüle 27755
Bütün entegre sistemleri yerli
Dünyada sadece 5-6 ülke yapabiliyor
Haziran 2024'te uzaya fırlatılacak
36 bin km yükseklikte
![]()
Türksat 6A'da sona yaklaşılıyor
Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın uçuş modeli ve anten testleri tamamlandı. Sistemin genel yapısıyla ilgili testlerin ardından uydu paketlenerek fırlatma merkezine gönderilecek.www.trthaber.com
Detaylar
Kim cevapladı?Benim de aklım almıyor. Ben sizin dediğinizi demedim. Muhalif olanlar zaten bu tam yerli değil diye eleştirir. Ben tam tersi, yerlilik tamamen kendin yapmak değildir diyorum. Ayrıca tabi ki de bir yandan da yerli roket programı olmalı. SpaceX özel bir firma, bunu para kazanmak için de yapıyor. Sonuçta açık açık başkasına askeri, casus vs. uydusu göndertemezsin. Mesela bu uydu da sadece masum bir haberleşme uydusu mu sanıyorsunuz? İçinde neler var kim bilir? Başkasına yollattığın için böyle ana amacının yanına gizli saklı eklemeler yapıyorsun.Zamanla olacak şeyler bunlar. İleride bir Amerika ambargosu olmayacağı ne malum? Tamam muhalif olabilirsinde üretim yapılmasını eleştirmek nedir? Aklım almıyor.
İyi güzelde bizi hiçbir faydası olmuyor. Destekliyorum böyle şeyleri ama ülke sürünürken, batarken başka politikalar izlenmeli.
ISS bile 400 km yüksekteyken bunun 36 bin km yükseklikte olacak olması şaşırtıcı geldi biraz. Konu hakkında çok bilgi sahibi değilim tabi.
- Makaleler
- 1