grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Merhaba,

Yıllardır Türksat Kablonet (VDSL altyapı) kullanıyorum ve eskiden yaşadığım evde ayda bir ya da iki-üç ayda bir internet kesintisi oluyordu. Bir yıldır yaşadığım bu evde ise hiç olmamıştı; fakat dün saat 14.30 civarlarında internetim kesildi ve şu an bunu yazdığım sırada hâlâ yok.

Defalarca çağrı merkezini aradım; eski evdeki gibi 2-3 saat, hadi 5 saat olsun gelir diye düşündüm. Önce bölgesel arıza dediler, ekiplerin müdahale edeceğini söylediler. Saat akşam 22.00 olduğunda dedim ki herhalde gece falan gelir, çünkü daha önce öyle olmuştu.

Sabah 10.00 gibi kalktığımda arıza kaydının “çözüldü” olarak işaretlendiğini söyledi babam ama internet hâlâ yoktu. Kendi numaramdan çok aradığım için bu sefer anneme arattırdım. Annem, müşteri kaybı olacağını ve yaklaşık bir gündür internet olmadığını, bir gelişme de olmadığını söyledi; yine aynı cevaplar geldi.

Bir süre bekledikten sonra 14.00 gibi tekrar aradım ve “Dünden beri ekiplerin uzaktan veya binaya/eve gelerek müdahale edeceğini söylüyorsunuz fakat hâlâ hiçbir gelişme yok. Bugün de geçiyor ve dışarı çıkma ihtimalim var. Bir gündür İstanbul’un ortasında internetsiz bekliyoruz; neden gelmiyor bu ekip?” dedim. Arıza kaydının dün saat 14.30’dan beri hâlâ açık olduğunu ve ekiplerin müdahale edeceğini söyledi; isterseniz aciliyeti iletebilirim dedi. Bir gün geçmiş, farklı numaralardan defalarca aramışız, kendi sitesinden şikâyette bulunmuşuz ve daha yeni “aciliyeti iletebilirim” diyorlar.

Bir gün belki çok abartılmayacak bir süre olabilir; fakat daha önce de bunları yaşadığım ve defalarca aramama rağmen hâlâ aynı cevapları verip hiçbir şekilde eylemde bulunmadıkları için böyle düşünüyorum. Çünkü 3-5 saate anlayış gösterilir; fakat bir günü geçtiyse artık bir aksiyon olması gerekmez mi? Hani sahadaki ekipten bir arama gelse, “İki saat içinde geleceğiz.” tarzı bir şey olsa… Koskoca Türkiye geneli bir internet sağlayıcısı; internet yok denildiğinde bir-iki kişi gönderip problemi çözemiyor mu? Eminim ki evime bir ekip gelse 5 dakikada halledilebilecek bir şeydir.

Bunların üzerine babamı ikna ettim ve taahhüdümüz olmasına rağmen Turkcell Superonline Fiber’e geçmeye karar verdik. Yıllardır kullanan biri olarak Kablonet kullanmayı düşünen varsa kesinlikle önermiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taahhüdümüz olmasına rağmen Turkcell Superonline Fiber'e geçmeye karar verdik.
Hem taahhütünüzü bozup hem de Superoffline'a geçmenizi tavsiye etmiyorum. En azından taahhütünüzü bozduğunuza değecek bir ISS'ye geçin başınızın daha fazla ağrımasını istemiyorsanız.

Yaklaşık 2 yıldır Kablonet kullanıyordum, bana da sürekli aynı şeyi yapıyorlar. Yaklaşık 10 kez arıza kaydı açtırdım, ekip göndereceklerini söylediler ve göndermediler 10 kez. 6 gün önce TurkNet'e geçtim, Kablonet halen çökmeye devam ediyor, hatta dün tekrar arıza kaydı oluşturduk ve yine gelmediler. (Kablonet'i halen aktif kullanıyorum.) Yakın zamanda iptal edeceğim. Ama bence Turkcell'e geçmeyin. Türk Telekom bile olur ama Turkcell olmaz.

Ben de 3 sene kadar bir süredir evde Türk Telekom kullanıyorum. Merkezi bir arıza olmadığı sürece herhangi bir uzun vadeli veya 1 günü aşacak bir kesinti yaşadığımızı hatırlamıyorum. Yine konumsal olarak İSS'lerin kalitesi etkilenebilir. Arkadaşlar TSO'nı önermemişler ama sizin konumda iyi olabilir/kötü de olabilir. Komşular ile ilişkileriniz nasıldır, bilmiyorum. Kendileri ile bir konuşup, konumda aktif İSS kullanıcılarının fikirlerini almanız önerilir. Kendiniz denemektense böyle bir fikir alışverişi daha iyi olur.

Ben de 3 sene kadar bir süredir evde Türk Telekom kullanıyorum. Merkezi bir arıza olmadığı sürece herhangi bir uzun vadeli veya 1 günü aşacak bir kesinti yaşadığımızı hatırlamıyorum. Yine konumsal olarak İSS'lerin kalitesi etkilenebilir. Arkadaşlar TSO'nı önermemişler ama sizin konumda iyi olabilir/kötü de olabilir. Komşular ile ilişkileriniz nasıldır, bilmiyorum. Kendileri ile bir konuşup, konumda aktif İSS kullanıcılarının fikirlerini almanız önerilir. Kendiniz denemektense böyle bir fikir alışverişi daha iyi olur.
SuperOnline'ı önermeme sebebimiz altyapı değil, kısıtlamaları. Çok kısıtlayıcı ve sansürcü bir ISS. Son çare olarak düşünüyorum ben.

SuperOnline'ı önermeme sebebimiz altyapı değil, kısıtlamaları. Çok kısıtlayıcı ve sansürcü bir ISS. Son çare olarak düşünüyorum ben.
Maalesef, kullanmadığım için kısıtlayıcı ve sansürcü bir firma olduğunu bilmiyordum ve sizden öğrendim. Bilgi için teşekkürler.

Zeytinburnu'nda 3 gündür git gel yapıyor sürekli. Belediye internet kablolarına zarar vermiş kazı çalışması yaparken güya, 3 gündür niye onarmıyorsunuz? Onu da geçtim, kabloya zarar verse niye git gel yapsın ki, hiç gelmez ki sonuçta? Çok memnunum normalde fakat 1 haftadır cıvıyorlar.

Maalesef, kullanmadığım için kısıtlayıcı ve sansürcü bir firma olduğunu bilmiyordum ve sizden öğrendim. Bilgi için teşekkürler.
Rica ederim. İnternette "SansürOnline" diye aratırsanız sebeplerini görebilirsiniz.

Zeytinburnu'nda 3 gündür git gel yapıyor sürekli. Belediye internet kablolarına zarar vermiş kazı çalışması yaparken güya, 3 gündür niye onarmıyorsunuz? Onu da geçtim, kabloya zarar verse niye git gel yapsın ki, hiç gelmez ki sonuçta? Çok memnunum normalde fakat 1 haftadır cıvıyorlar.
Banada aynı bahaneyi sunuyorlardı. Sanırım belediyenin işi gücü yok Kablonet'in kablolarını kesiyor. Yersen!