Yorumlarınız için teşekkürler. Superonline'a geçme sebebim, oturduğum binada başka bir fiber altyapı yok. TurkNet veya başka bir firmaya geçmek istersem sokağa ve binaya altyapı çektirtmem gerekiyor. Bu da hem çok zor, hem de kesinleşse bile ne kadar süreceği belli olmayan bir iş.
Babam direkt olarak taahhüdü boş verip almış fakat bana kalsa bence de daha iyi oldu. Çünkü taahhüt 2027 yılının bahar aylarında bitiyor. O zamana kadar ben bu evde bile olmayabilirim.
Ayrıca her internet firmasının sorunları var, bir bölgede yoksa başka bir bölgede illaki var. 35 mbps olan paketten -ki 35'i görmüşlüğüm de yok- fiber altyapıya geçtiğim için zaten her türlü önceki internetimden çok daha iyi olacak. Bu yüzden Superonline da olsa sıkıntı yok bence.
Tabii bölgeden bölgeye, şehirden şehre hizmet kalitesi değişiyordur fakat Ankara'daki hizmetlerinden oldukça memnunum. 4 yıllık memnuniyetten sonra, bana maddi kayıp yaşatmayan 1-2 günlük kesintiyi çok da umursamam sanırım.
Haklısınız fakat ben mecbur kaldığım için yaklaşık 8 yıldır Kablonet kullanıyorum ve o söylediğiniz memnuniyet yok bende. Çünkü verdikleri hizmet de kötü, sadece arıza değil. Ayrıca dediğim gibi, bir yıldır yaşamasam da eski evimdeyken defalarca gün içinde saatlerce durduk yere internet kesintisi problemi yaşadım.
Şu an mesela Superonline üzerinden yazıyorum, Kablonet'in modemini çoktan söktüm fakat sökmeden önce hala internet yoktu. Aşırı derecede ısrar etmemize ve "gün içinde" demelerine rağmen bugün hala ekip gelmedi.
İnternet bağlatmasaydık büyük ihtimalle şu an hala internetimiz yoktu. Elbette kesintiler, arızalar olabilir fakat gerçekten kaç defa aradığımı hatırlamıyorum. Çok kez aradım ve bir türlü doğru dürüst bir bilgi edinemedim. Gelen ekip yok, uzaktan müdahale diyorlar ve bir şey değişmiyor. Bölgesel arıza deniyor, sonra arıza bitti modemi ara sıra kapat/aç yapın düzelir diyorlar ve olmuyor. Sonra tekrar arıza kaydınız aktif ekip gün içinde gelecek diyorlar. Yani daha fazlası da var da işte böyle saçma sapan cevaplar alınca ve sorunda en ufak bir değişiklik olmayınca bu "1 günlük basit internet kesintisi" olayından çıkıyor bana göre.
Ben şu an vize haftamdayım mesela ve çoğunlukla evdeyim, bilgisayarda işlerim vardı, oyun falan oynuyordum. Bu olay yüzünden iki günüm boşa gitti. Çünkü birkaç saat içinde gelir diye düşündüğüm için doğru dürüst cevap ve çözüm alamayınca daha da sinirlendim yani, o yüzden bu kadar aşırı tepki veriyorum.