Vemoxis

Uzman
1 hafta sonra askere gideceğim. Bir tane tuşlu telefon aldım ama biliyorsunuz ki telefon açık kaldığı süre boyunca az da olsa şarjı hep azalıyor. Askerde de şarj etmek zorlayıcı olabilir diye düşünüyorum; bu yüzden işim olmadığı her anda telefonu kapatmayı planlıyorum ama bu durumun zararı olur mu bilmiyorum. Kapatıp açmak 15 saniye falan sürüyor, bayağı hızlı açılıyor aslında ama zararlı mıdır bilmiyorum, bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
1 hafta sonra askere gideceğim. Bir tane tuşlu telefon aldım ama biliyorsunuz ki telefon açık kaldığı süre boyunca az da olsa şarjı hep azalıyor. Askerde de şarj etmek zorlayıcı olabilir diye düşünüyorum; bu yüzden işim olmadığı her anda telefonu kapatmayı planlıyorum ama bu durumun zararı olur mu bilmiyorum. Kapatıp açmak 15 saniye falan sürüyor, bayağı hızlı açılıyor aslında ama zararlı mıdır bilmiyorum, bilgisi olan var mı?

Zararı olmaz, askerden tuşlu telefonu rahatça şarj edebiliyorsun; kimse ona karışmıyor. Sadece görev yaptığın saatlerde telefonun koğuşta kalabilir.

Acemi birliğinde şarj kutusu olur, her akşam bir zaman aralığında o kutu açılır, yanında iki nöbetçi bekler genelde onlar ilgilenir çalınmasın diye, oradan şarjın bittikçe takarsın bir şey olmaz. Usta birliğinde duruma göre direkt koğuşunda priz olur.