Brky_doan

Çalışkan
Yeni eve taşındık. TV+ ve modem normalde salonda kurulu oluyordu; ama evin diğer bölgelerinde internet zayıf çektiği için bu sefer modemi koridora kurdurdum. TV+'ı da kablosuz olarak aktif ettik. Ancak arayüz değişti ve artık eskisi kadar kullanışlı değil.

Ama modemin yeni yeri çok iyi oldu, değiştirmek istemiyorum. Modem ile TV+ arasında yaklaşık 7-8 metre mesafe var. Ancak kablo çeksem, evin içinde kablo karmaşası olacak. Buna basit bir çözüm yolu öneriniz var mı?

Aklımı şu da kurcaladı: TV+'da "Yan Oda Kampanyası"nda yan odaya ayrı ethernet kablosu mu çekiliyor, yoksa o da kablosuz çalışıp arayüzü mü değişiyor? Bunu öğrenmek sorunu çözmeme yardımcı olabilir. Kullanan veya bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam son soruya cevap veremem ama bütçeniz varsa Powerline adaptörlere yönelin derim. İnterneti evinizin elektrik hattıyla iletir. Böylece kablo kullanarak TV+'ınızı kablo ile bağlarsınız.

Hocam son soruya cevap veremem ama bütçeniz varsa PowerLine adaptörlere yönelin derim. İnterneti evinizin elektrik hattıyla iletir. Böylece kablo kullanarak TV+'ınızı kablo ile bağlarsınız.

Cevap için teşekkürler. İlk defa duydum bu teknolojiyi, tam nasıl çalışıyor araştırdım anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim ama sanırım bu sorunu çözmez çünkü Ethernet kablosunun direkt olarak modeme bağlanması lazım bence. Zaten halihazırda kablosuz olarak cihazın internete erişimi var.

Arayüzün değişmesi ile kablosuz kullanman arasında bir korelasyon yok. Kabloyu bağladığında eski arayüzün geri gelmeyecek belli ki Turkcell bir arayüz güncellemesi yapmış. Ben de TV+'ı kablosuz kullanıyorum ama TV+ kutusu ile değil, Google TV içerisindeki uygulaması ile kullanıyorum. Yayın kalitesinde sorun yoksa değişmeyin.

Arayüzün değişmesi ile kablosuz kullanman arasında bir korelasyon yok. Kabloyu bağladığında eski arayüzün geri gelmeyecek belli ki Turkcell bir arayüz güncellemesi yapmış. Ben de TV+'ı kablosuz kullanıyorum ama TV+ kutusu ile değil, Google TV içerisindeki uygulaması ile kullanıyorum. Yayın kalitesinde sorun yoksa değişmeyin.

Aslında şöyle: Kurulum ekibine koridora kuralım dediğimde arayüzün değişeceğini onlar söyledi. Kablosuz olunca ben de Android uygulaması üzerinden giriş yapmış oluyorum o yüzden farklı geliyor yeni bir arayüz güncellemesi değil yani. Kablolu da Android uygulamasını değil farklı bir arayüz kullanılıyor olmalı...

Cevap için teşekkürler. İlk defa duydum bu teknolojiyi, tam nasıl çalışıyor araştırdım anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim ama sanırım bu sorunu çözmez çünkü Ethernet kablosunun direkt olarak modeme bağlanması lazım bence. Zaten halihazırda kablosuz olarak cihazın internete erişimi var.
Powerline sistemde 2 adaptör bulunur. Bir adaptör prize takılır ve bu takılan adaptöre ethernet bağlanır modemden. Ardından 2. adaptörü de istediğiniz prize takarsınız ve 2 taraftan varsa düğmesine basarsınız ve birbirleriyle eşlenip bağlantıyı kurarlar. son etapta 2. adaptörden kabloyu istediğiniz cihaza takarsınız ve sonunda da başarıyla interneti aktarmış olursunuz.

Anladım bilgi için teşekkürler. Elektrik üzerinden haberleşme ne kadar verimli oluyor peki? Kablolu internet kadar stabil oluyor mu?
Bu arada sorunu şimdilik 15 metrelik Ethernet kablosu çekerek çözdüm. Daha kolay bir yol bulana kadar böyle devam edeceğim sanırım.

Anladım bilgi için teşekkürler. Elektrik üzerinden haberleşme ne kadar verimli oluyor peki? Kablolu internet kadar stabil oluyor mu?
Bu arada sorunu şimdilik 15 metrelik Ethernet kablosu çekerek çözdüm. Daha kolay bir yol bulana kadar böyle devam edeceğim sanırım.
Kullanıcılar genelde kablolu kadar stabil olduğundan bahsediyordu. Alacağınız Powerline adaptörün kalitesine de bağlı tamamen. Ancak genel anlamda sorun yaşanmıyor pek.