Krmm

Üstün
Arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

Yeni eve çıktım. Evim fiber altyapı destekliyor. 1000 megabit bağlatacağım.

Türk Telekom ile görüştüm. İlk 3 ay için 756 TL, son 15 ay için 1.192 TL dediler.

Bir de TurkNet ile görüştüm. Her ay 899 TL dediler. Hem fiyat olarak daha mantıklı geldi, hem de müşteri temsilcisinin dediğine göre şuan en iyi ping değerini TurkNet veriyormuş. Bu yüzden gönlüm TurkNet'ten yana.

Fakat şöyle bir sıkıntı var; evime ailem de gelecek ara sıra ve televizyon izlemek istiyorlar, bu yüzden internet paketiyle beraber TV paketi de satın al dediler. Maalesef TurkNet sadece internet paketi satıyormuş. Türk Telekom ise hem TV paketi hem internet paketini yukarıda yazdığım fiyata veriyor. Çok arada kaldım, ne yapsam bilmiyorum. Acaba TurkNet bağlatıp televizyon kanalları için farklı bir yöntem bulabilir miyim? TurkNet'teki müşteri temsilcisinin dediğine göre evde uydu hizmeti varsa halledersin, pakete gerek yok dedi fakat bu tuttuğum evde öyle bir şey var mı, bilmiyorum. Uydu hizmeti nedir, onu bile bilmiyorum.

Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
TV+ hizmetini ayrı olarak alabilirsin hatta üyeliği iptal edip başka hizmetlerden de devam edebilirsin.
Şu an sanırım 700 TL ama kaç ay sonra 900 TL yapacaklarını bilmiyorum.

TV+ hizmetini ayrı olarak alabilirsin hatta üyeliği iptal edip başka hizmetlerden de devam edebilirsin.
Şu an sanırım 700 TL ama kaç ay sonra 900 TL yapacaklarını bilmiyorum.
Hocam TurkNet'e 899 TL verip bir de dediğiniz paket için 700 TL verirsem totalde aylık 1600 TL para yapıyor. Türk Telekom ise ilk 3 ayı saymazsak geri kalan aylar için 1192 TL diyor. Yani bu hesaba göre 400 TL fazla ödemiş olacağım TurkNet seçeneğiyle devam edersem. Peki buna değecek mi? Yani ping değeri açısından CS2 gibi oyunlarda en azından 10-15 ping farkı olmalı ki aradaki 400 TL'yi umursamayim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Apartmanda uydu aktif çalışıyorsa televizyona kablo çekmen yeterli olur, tâbi televizyon çok eski model değilse dahili uydu alıcısı vardır diye tahmin ediyorum.

Hocam TurkNet'e 899 TL verip bir de dediğiniz paket için 700 TL verirsem totalde aylık 1600 TL para yapıyor. Türk Telekom ise ilk 3 ayı saymazsak geri kalan aylar için 1192 TL diyor. Yani bu hesaba göre 400 TL fazla ödemiş olacağım TurkNet seçeneğiyle devam edersem. Peki buna değecek mi? Yani ping değeri açısından CS2 gibi oyunlarda en azından 10-15 ping farkı olmalı ki aradaki 400 TL'yi umursamayim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Almadım ama 130 TL den başlayan fiyat diyor başka bir fiyat politikası mı var?

Almadım ama 130 TL den başlayan fiyat diyor başka bir fiyat politikası mı var?

O ilk 3 ay için geçerli diye biliyorum. Ondan sonra 230 TL gibi bir şey oluyordu sanırım.

Hocam TurkNet'i peşin ödediğiniz senaryoda her türlü fiyat olarak avantaj sağlarsınız. Üstüne daha düşük ping alırsınız. Televizyon ve sinema kanalları olarak da ayrıyeten Tivibu (kutusuz) veya TOD Tv alabilirsiniz. Aylık 140 TL'den 200 TL'ye kadar paketleri var.

Direkt kutulu olarak üyelik almak istiyorsanız eğer o konuda pek fikrim yok. Biz eski üye olduğum için Tivibu kutulu üyeliğe aylık 120 TL civarında bir şey ödüyoruz.

O ilk 3 ay için geçerli diye biliyorum. Ondan sonra 230 TL gibi bir şey oluyordu sanırım.

Hocam TurkNet'i peşin ödediğiniz senaryoda her türlü fiyat olarak avantaj sağlarsınız. Üstüne daha düşük ping alırsınız. Televizyon ve sinema kanalları olarak da ayrıyeten Tivibu (kutusuz) veya TOD Tv alabilirsiniz. Aylık 140 TL'den 200 TL'ye kadar paketleri var.
Tivibu ve TOD TV'den hangisini alayım o halde, hangisi mantıklı sizce? Vereceğiniz cevaba göre telefon edeceğim şimdi.

Hocam TurkNet'e 899 TL verip bir de dediğiniz paket için 700 TL verirsem Total'de aylık 1600 TL para yapıyor. Türk Telekom ise ilk 3 ayı saymazsak geri kalan aylar için 1192 TL diyor. Yani bu hesaba göre 400 TL fazla ödemiş olacağım TurkNet seçeneğiyle devam edersem. Peki buna değecek mi? Yani ping değeri açısından CS2 gibi oyunlarda en azından 10-15 ping farkı olmalı ki aradaki 400 TL'yi umursamayim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Aylık değil yıllık 960 TL. Turkcellilere özel 250 TL de indirim vardı. Kesinlikle TV+ çok daha mantıklı.

Hocam uydu hizmeti ise genellikle eski kieacı/ev sahibi TV'yi nereye kurduysa orada veya internet kablosunun çıktığı yerde ufak bir delik olur o işte uydu. LNB kablosu alıp bir uydu alsanız 300-400 TL'ye monitör üzerinden izlenir. Pek tabii TV varsa direkt ona kabloyu takarsınız. Fotoğrafı aşağıya ekledim. Eğer yoksa TV+ fazlasıyla yeterli.

Dosya Ekleri

• images (2).webp
    images (2).webp
    77,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Tivibu ve TOD TV'den hangisini alayım o halde, hangisi mantıklı sizce? Vereceğiniz cevaba göre telefon edeceğim şimdi.

Üyelikten istediğiniz şeylere göre değişir o durum. Eğer içinde süper ligden dizisine, filmine kadar her şey olsun dersen eğer TOD öneririm. Ama sadece dizi, film ve seçili spor kanalları olsun derseniz Tivibu öneririm. 6-7 yıl kadar Tivibu kullandık ve bir sorununu görmedim ama içinde pek düzgün bir şey yok bana göre.

O yüzden ben de zaten yarın TOD TV alacağım 1 yıllık. Almışken bari içinde her şey olsun kafasındayım.