Mustafa Yoğun

Üyecik
  • Ryzen 9 9950X3D işlemci
  • ASUS ROG STRIX B850 anakartım var (BIOS güncel)
  • RTX 5070
  • 850W Gold güç kaynağı
  • 5600 MHz CL36 32 GB TwinMOS RAM
EXPO açınca sistem boot etmiyor. EXPO açınca fotoğraftaki değişiklikler oluyor. herhangi bir yanlışlık var mı, bu sorunu nasıl çözebilirim?

RAM'ler EXPO profilinde boot etmediği için 4800 MHz'de kulanmak zorunda kalıyorum.
EXPO II profilinde de sistem boot etmiyor.
Anakartın 1 ve 3. RAM slotlarına RAM'i taktığımda sistem boot etmiyor, o yüzden RAM'ler 2 ve 4. RAM slotlarında takılı.
Özellikle Recep Baltaş'ın bu konudaki fikirlerini çok merak ediyorum.

Not: Sistemde A620 anakart takılıydı, B850 anakartı sonradan ben taktım.

@Recep Baltaş
Sizin düşünceleriniz nedir?

3ca7359d-c921-4556-a812-92cd120bc965.webp

16d916de-e47c-46de-8319-46c81e959113.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Ryzen 9 9950X3D işlemci
  • ASUS ROG STRIX B850 anakartım var (BIOS güncel)
  • RTX 5070
  • 850W Gold güç kaynağı
  • 5600 MHz CL36 32 GB TwinMOS RAM
EXPO açınca sistem boot etmiyor. EXPO açınca fotoğraftaki değişiklikler oluyor. herhangi bir yanlışlık var mı, bu sorunu nasıl çözebilirim?

RAM'ler EXPO profilinde boot etmediği için 4800 MHz'de kulanmak zorunda kalıyorum.
EXPO II profilinde de sistem boot etmiyor.
Anakartın 1 ve 3. RAM slotlarına RAM'i taktığımda sistem boot etmiyor, o yüzden RAM'ler 2 ve 4. RAM slotlarında takılı.
Özellikle Recep Baltaş'ın bu konudaki fikirlerini çok merak ediyorum.

Not: Sistemde A620 anakart takılıydı, B850 anakartı sonradan ben taktım.

@Recep Baltaş
Sizin düşünceleriniz nedir?

Eki Görüntüle 226251
Eki Görüntüle 226252

ROG STRIX B850 ama hangi modeli? F mi, A mı, E mi? BIOS güncel mi? TwinMOS güncel BIOS'ta Boot etmemesi normal. Kimseye anlatamadık bu durumu, Micron ve Samsung DDR5'te tercih etmeyin ve Hynix alın diye haykırdık. Ama sözümüzü dinleyen oldu mu? Tabii ki hayır. Şimdi forumlarda yığınla konu açılacak. Tebrikler AMD. FGR Mode hayırlı olsun.

Diğer forumlarda da şu öneri geçilecek, eski BIOS sürümüne dönün ve asla BIOS güncellemeyin. :)

Ya da EXPO kapalı kullanın, ASUS son BIOS'larda işlemci yakıyor da diyebilirler. Elde veri var şu anda.

Sistem eylül ayında 0 toplandı ama 2 aydır aktif kullanılıyor hocam.

BIOS son sürüm hocam.

Dediğim gibi Intel'e özenmenin bedelini ağır ödedi AM5 şu anda. Şikayetler yığınla, Hynix harici Boot etmiyor. Train edemiyor, algoritma kökten değişti.

Artık bu saatten sonra Hynix kullanmıyorsan düz EXPO açıp geçemezsin. Manuel ayarlaman lazım Samsung B-die ve Micron D-die için. Hynix'te de Boot etmiyordu, VDDP 1.15 dayadılar. Artık o da etmeye başladı. Aynı voltajı 6600 MT/s 1:1 modda kullanıyorum ya da 8400 MT/s 2:1 modda. Gerisini sen düşün.

@Mustafa Yoğun, Ha bi' bu eksikti. @Ayhan Dönmez konularda bu yüzden tökezliyorum. Şu AGESA güncellemesi beynimi yaktı iyice.

Sistem Eylül Ayında 0 toplandı ama 2 aydır aktif kullanılıyor hocam

Bios son sürüm hocam

AGESA'nın değişiminden yapıyor.

Dediğim gibi İntel'e özenmenin bedelini ağır ödedi AM5 şu anda. Şikayetler yığınla, Hynix harici Boot etmiyor. Train edemiyor, Algoritma kökten değişti.

Bile bile topuklarına sıktılar. 🙂

@Mustafa Yoğun, Ha bi' bu eksikti. @Ayhan Dönmez konularda bu yüzden tökezliyorum. Şu AGESA güncellemesi beynimi yaktı iyice.

AGESA'nın değişiminden yapıyor.

Bile bile topuklarına sıktılar. 🙂

Intel'de de aynı durum yaşanmıştı, onlar da opsiyon sunmuştu. Aynı opsiyon şu anda AM5'te de var ama Auto olarak FGR gelmesi utanç kaynağı. İşten anlamıyor bu adamlar. Millet Boot edemiyor Hynix harici. Hynix de Boot etmiyordu, VDDP fullediler.