Mustafa Yoğun

Üyecik
  • Ryzen 9 9950X3D işlemci
  • ASUS ROG STRIX B850 anakartım var (BIOS güncel)
  • RTX 5070
  • 850W Gold güç kaynağı
  • 5600 MHz CL36 32 GB TwinMOS RAM
EXPO açınca sistem boot etmiyor. EXPO açınca fotoğraftaki değişiklikler oluyor. herhangi bir yanlışlık var mı, bu sorunu nasıl çözebilirim?

RAM'ler EXPO profilinde boot etmediği için 4800 MHz'de kulanmak zorunda kalıyorum.
EXPO II profilinde de sistem boot etmiyor.
Anakartın 1 ve 3. RAM slotlarına RAM'i taktığımda sistem boot etmiyor, o yüzden RAM'ler 2 ve 4. RAM slotlarında takılı.
Özellikle Recep Baltaş'ın bu konudaki fikirlerini çok merak ediyorum.

Not: Sistemde A620 anakart takılıydı, B850 anakartı sonradan ben taktım.

@Recep Baltaş
Sizin düşünceleriniz nedir?

3ca7359d-c921-4556-a812-92cd120bc965.webp

16d916de-e47c-46de-8319-46c81e959113.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır sistem faciası o halde. Teknik servisleri ilgileniyorsa onlarla iletişime geçin. Mevcut sorunu tespit edip düzeltsinler. Dediğim adımlar geçerli yine.
Hazır sistemde kullandıkları anakartta da aynı sorunvardı hocam ama ben anakartı değiştirdiğim için sorumluluk kabul edeceklerini sanmıyorum

Çinko olacak şekilde işlemciye ekran kartına rame overclock ve undervolt yapıyorum çok detaylı bilgi sahibi olmadığım için anakarttandır dedim ,18 fazlı uygun fiyatı bir de sitem gibi beyaz olunca dedim güzel b850
aldım

Hazır sistemde kullandıkları anakartta da aynı sorunvardı hocam ama ben anakartı değiştirdiğim için sorumluluk kabul edeceklerini sanmıyorum

Çinko olacak şekilde işlemciye ekran kartına rame overclock ve undervolt yapıyorum çok detaylı bilgi sahibi olmadığım için anakarttandır dedim ,18 fazlı uygun fiyatı bir de sitem gibi beyaz olunca dedim güzel b850
aldım

İşlemci ve RAM'de sıkıntı olabilir. 2 anakartta da aynı sorun mevcutsa. Hazır sistemler tehlikeli, altından her şey çıkabilir.

İşlemci ve RAM'de sıkıntı olabilir. 2 anakartta da aynı sorun mevcutsa. Hazır sistemler tehlikeli, altından her şey çıkabilir.
çok yardımcı oldun hocam ama müsaitsen facetime yada wp ile görüntülü yardım etmek istersen çok memnun olurum

Technopath'ın forumunda birisi Expo açıp 5200 dene demiş hocam, denedim ilk boot'u 2 dakika sonra aldı ama ram Hwinfo içerisindeki ram stress testinde sistem açık kalmaya devam etti

Son düzenleme: